Alla nöjda och glada efter oavgjort på Gamla Ullevi

Viktig poäng för Gais och HBK i kampen om nytt kontrakt

FOTBOLL

Två Gais-frågor fick svar på Gamla Ullevi på onsdagskvällen.

Nej – seniorreserven Roland Nilsson, 42, behövde aldrig spela.

Ja – Gais lyckades fylla alla sina luckor.

Det gav 1–1 (0–1) mot Halmstad och det verkade alla vara nöjda med.

Gais saknade nio man i det gäng man tar ut laget från. Det gav diverse effekter.

En var att Roland Nilsson, lagets tränare, satt omklädd och redo att hoppa in. Hade Nilsson gjort det så hade han blivit allsvenskans tredje äldste spelare genom tiderna.

Nu blev det inte mer än nära. Daniel Blomgren ute på högerbacksplatsen kom i otakt men fick till slut ordning på både omdöme, ben och boll och fick stanna på planen.

– Men vi funderade på ett byte, det gjorde vi, medger Hans Gren, som hade huvudansvaret den här kvällen när Nilsson liksom var mer spelare än tränare, mentalt.

– Vi tog det beslutet gemensamt, Roland och jag, sade Gren efteråt.

Psykologiska effekter

Göteborgarnas problem med skador och avstängningar gav också psykologiska effekter. Inte bara för det egna laget utan också för motståndarna, Halmstad.

– Det var lite jobbigt. Det pratades så mycket om alla som Gais saknade och det gällde att få grabbarna att ladda för vad de nu skulle möta, sade Janne Andersson, Halmstadstränaren.

Man fick inte drabbas av underskattning.

För Gais handlade det om att motivera de spelare som fick chansen. Att tjata om alla som saknades var inte rätt sätt att skärpa självförtroendet hos de elva på plan.

Men visst kändes det att halva gänget var borta. Tre avstängda är dock tillbaka i nästa match, däribland målskytten James Keene.

– Vi är nöjda med 1–1, tyckte Hans Gren, när han summerade kvällen.

– Att vända 0–1 är bra, men det tog en halvlek innan vi vaknade till, tycker jag.

Mål igen för Arvidsson

Då ledde Halmstad redan med 1–0 sedan hemvända Tysklandsproffset Magnus Arvidsson gjort mål i fjärde matchen i rad. Han var så där rutinerat hal och jobbig att plocka bollen av och dessutom med bra blick för var luckorna kunde komma.

– Gais satte bra tryck på oss, tyckte Janne Andersson efteråt och försökte hitta en förklaring till varför hans gäng inte hade samma energi och vilja på slutet.

– Vi spelade i söndags och de i lördags och vi hade samma startelva nu som då. kanske var det som märktes, funderade Andersson.

Efter Gais 1–1-mål var de bäst.

Men på det hela taget var Andersson rätt till freds.

– Ligger man där vi ligger i tabellen får man vara glad för en poäng på bortaplan.

Allt om kvällens allsvenska matcher:

ARTIKELN HANDLAR OM