Kalmar grusade MFF:s förhoppningar

”Bara” oavgjort på Malmö Stadion

FOTBOLL

Kalmar FF snodde med sig en poäng från Malmö Stadion och tog ett litet kliv mot fotbollsallsvenskans toppstrid.

För Malmö FF var oavgjort (2–2) inte vad skåningarna behövde.

Trots spelövertag för Malmö skapade Kalmar fler och vassare chanser, särskilt i andra halvlek när både lagen krigade för att behålla respektive uppnå en plats i guldtåget.

– Formkurvan pekar uppåt. Men det ska mycket till för att en liten klubb som vi ska klara hela vägen upp till toppen, sade en ganska, men inte helt nöjd kalmartränare Nanne Bergstrand.

– Riktigt nöjd kan man inte vara med tre missade frilägen i andra halvlek. Vi kunde och borde ha avgjort matchen, menade Nanne Bergstrand.

Mer irriterad var MFF-tränaren Sören Åkeby, som tyckte att motståndarna saboterade matchen genom fördröjningar och långsamma utsparkar.

– Kalmar är ett jobbigt lag att komma i underläge mot. Inte för att de är speciellt defensiva, utan mer för att de gör oss frustrerade. Vi hade mycket tålamod och försökte, men trots många chanser räckte det inte, sade Sören Åkeby.

Med Gabriel och Christian Järdler avstängda var det en nykomponerad försvarslinje som redan efter två minuter under stor förvirring tittade på när en Kalmarhörna tycktes studsa in lite hur som helst.

Efter det hämtade sig MFF inte på hela halvleken även om Marcus Pode gav årets minsta publik, 10035 stycken, lite hopp med ett direktskott i mål efter en målvaktsretur några minuter för paus. 2–1 några minuter in på andra halvlek och alla trodde det var klart.

Men Kalmars vassa brasseanfall, ständigt på hugget mot det lite tröga MFF-försvaret såg till att släcka MFF:s eventuella gulddrömmar med Ari da Silvas mål på målvaktsretur i 72:a minuten.

– Men ge upp toppstriden? Nej, det finns andra valörer att kämpa om än guld. Och platser i andra cuper också för den delen, tyckte Sören Åkeby.

TT