”Borde lära sig svenska”

Rött kort i 94:e min - då gick Zengin till attack mot Shaffer

FOTBOLL

Först fick Erkan Zengin hjärnsläpp på planen och knuffade omkull argentinaren José Shaffer.

I omklädningsrummet efteråt var han rasande - och gjorde bort sig igen.

- Konstigt att ta hit spelare som inte kan prata svenska, säger Zengin.

Foto: PPV

I matchens slutsekunder fick Erkan Zengin rött kort direkt efter att han knuffat omkull José Shaffer, som hjälpte till en del.

Efteråt var Zengin fortfarande arg.

- Han sa "puta madre" på spanska och sparkade mig. Det är så jävla onödigt och dumt. Om jag ser honom...då skulle jag..., säger han.

"Han sparkade mig"

Sedan gick Zengin - som är lagkamrat med flera utländska spelare som inte talar svenska - till attack mot Shaffers språkkunskaper.

- Han borde lära sig svenska så att man kan prata med honom på planen, konstigt att ta hit spelare som inte kan det, säger han.

Zengin menade att Shaffer var på honom flera gånger.

- Jag fick dobbarna i vaden när han sparkade mig. Och hela jävla tiden tjatade han om "puta madre". Han borde lära sig svenska. Jag frågade killarna i laget efteråt vad det betyder, och de sa "knulla mamma". Jag kan inte ens säga det. Jag blir så jävla irriterad.

Zengins utvisning innebär att ett redan skadedrabbat Hammarby får klara sig utan honom i derbyt mot AIK på tisdag.

- Det är jävla onödigt och dumt att knuffa honom och ta ett rött kort med tio sekunder kvar. Jag är oerhört besviken på mig själv. Jag ska tåla det, säger Zengin.

"Han filmade"

Vid utvisningen pratade Zengin med domaren Martin Hansson som förklarade att han bara sett Zengins knuff, inte situationen innan med sparken.

- Han filmade, men den här domaren gillar att ge kort. Han säger att han inte såg situationen, men behöver han glasögon eller vadå?, säger Erkan Zengin.

Hammarbys tränare Anders Linderoth var inte glad.

- Väldigt onödigt, nu riskerar han avstängning två-tre matcher. Det fanns ingen anledning för Erkan att tända till, säger Linderoth.

Hammarbys vd Henrik Appelqvist tror att Zengin var frustrerad efter matchen.

- Jag ska prata med honom i morgon (läs; i dag) och fråga vad han menar. Det låter inte så lämpligt att uttrycka sig så, vi har ju också spelare som inte pratar svenska i laget.

José Shaffer var mest besviken över den uteblivna straffen i slutet, när han drogs omkull av Fredrik Stoor:

- Först tog han bollen med handen, sedan knuffade han omkull mig.

Robert Laul,Petter Maaherra