Han hängs ut som AIK-boss

Derbydomaren slagträ i psykkriget: "Skitsnack"

Foto: ulf höjer och bildbyrån. OBS! Montage
Felaktigt utpekad På tisdag dömer Stefan Johannesson derbyt mellan AIK och Hammarby. På supporterforum har han nu hängts ut som en före detta Black Army-sympatisör.
FOTBOLL

Stämningen inför AIK-Hammarby på tisdag piskas upp.

I går hängdes domaren Stefan Johannesson ut som Black Army-sympatisör.

Samtidigt uppmanas Hammarbyfans att storma planen - iklädda AIK-tröjor.

- Vi har inte höjt beredskapen. Hotbilden just nu är normal, säger Henrik Koch, säkerhetsansvarig i AIK.

Stockholmsderbyna avlöser varandra. På tisdag spelar Hammarby sitt första derby sedan skandalscenerna på Söderstadion för en dryg månad sedan.

Laget är i stort sett avsågat från guldstriden men rivaliteten mellan guldjagande AIK och Hammarby har inte svalnat ett dugg. Snarare tvärtom.

Psykkriget har redan i full gång och i går hängdes derbydomaren Stefan Johannesson ut på flera olika forum på internet.

"Rent skitsnack"

Bland annat anklagas han för att ha ett "AIK-hjärta" och för att tidigare suttit med i AIKs supporterklubb Black Armys styrelse.

- Det där är rent skitsnack. Någon har väl fått för sig det och bara skrivit utan att kontrollera uppgifterna. Jag har aldrig haft någonting med klubben att göra, säger Johannesson som började döma allsvensk fotboll 2001.

De senaste åren har han även fått uppdrag ute i Europa. Så sent som i förra veckan dömde han Uefacupmötet mellan West Ham och Palermo. Derbyt på tisdag blir hans första som huvuddomare i Stockholm.

AIK-Hammarby på Råsunda bedöms som en högriskmatch.

- Jag är inte orolig. Det ska bara bli kul, det här såna matcher man vill ha. Jag bryr mig inte om det som skrivs om mig. Jag har rent mjöl i påsen, ingen behöver vara orolig för det, säger han.

Inga indikationer

Samtidigt uppmanas Hammarbysupportrar att storma planen iklädda AIK-tröjor.

AIKs säkerhetsansvarig Henrik Koch är lugn.

- Vi har inte fått några indikationer på att det skulle vara någonting på gång. Det florerar alltid en massa rykten. Hotbilden är normal och än så länge jobbar vi på som vanligt. Vi utgår från att det ska räcka, säger han.

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM