Mållöst på Fredriksskans

Poäng i första matchen för Reine Almqvist

Foto: LENNART MÅNSSON/Bildbyrån
Häckens Peter Olofsson med ett fruktlöst skottförsök.
FOTBOLL

Kalmar (TT)

Häcken vann en poäng och Kalmar FF förlorade två.

– Skönt att åka härifrån med en positiv känsla, säger färske Häckentränaren Reine Almqvist efter den mållösa allsvenska matchen på Fredriksskans.

Jumbon Häcken lyckades med nye tränaren Reine Almqvist streta till sig en poäng i inte särskilt välspelade matchen. En poäng som Hisingslaget värdesatte högt.

– Absolut, det här ser jag verkligen som en vunnen poäng även om det inte var så hög spelkvalitet. Men vi höll nollan för första gången på hur lång tid som helst (17 april mot Gefle) och det måste vi ta med oss, säger lagkaptenen Jesper Ljung.

Kalmar FF-spelarna däremot var långt ifrån nöjda med att bara fått med sig en poäng i jakten på en Royal League-plats.

– Sett till alla missade chanser så borde vi väl ha vunnit. Jag vet inte vad som hände, säger vikarierande KFF-kaptenen Patrik Rosengren bedrövat.

Högt spel

Kalmar FF inledde matchen någorlunda även om det från båda håll mestadels bestod av tjongbollar upp i luftrummet. Bästa chansen i första halvleken kom i slutet när Cesar Cantin från nära håll missade öppet mål efter Christoffer Källqvists retur från Daniel Peterssons skott.

Efter en handfull chanser för Kalmar FF i första halvlek blev det rena misskavalkaden i den andra. Framför allt var det Cesar Santin som stod missarna. För Häckens del kretsade det mesta i anfallsväg kring Dioh Williams och Robert Mambo-Mumba.

– Men jag tycker att vi saknar de hundraprocentiga chanserna. Vårt anfallsspel fungerar fortfarande inte, säger Jesper Ljung. Kvalitén i passningsspelet är för dålig.

– Häcken låste oss bra och våra forwards hade inte världens bästa dag. Vi blev alldeles för stressade när vi började jaga segermålet. Då tappade vi metodiken i vårt spel, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Välkommen poäng

För nytillträdde Häckentränaren Reine Almqvist var poängen välkommen.

– Jag är jättenöjd med en poäng. Det var viktigt att få den så att vi får en positiv känsla att jobba vidare med nu. Det var egentligen bara de sista minuterna som vi blev lite ängsliga och rädda för att förlora matchen vilket var nära att straffa sig, säger Almqvist.

Och nära var det. Så sent som i matchens allra sista spark var Kalmars brasilianare Cesar Santin när att trycka in ett segermål.

TT