Nilsson jagad -AIK kan tjäna flera miljoner

FOTBOLL

Per Nilsson är på väg ut i Europa.

Igår fanns tre klubbar på plats för att spionera på svensken.

Blir han såld gör hans tidigare klubb AIK en miljonaffär.

- Om Per blir såld så är det en bra affär för oss, säger AIKs Vd Charlie Granfelt.

Foto: BILDBYRÅN
Per Nilsson är på väg bort från Odd Grenland.

Per Nilsson har gjort en succésäsong i Odd Grenland. Tidigare i somras var Sunderland och ryckte i backen men norrmännen nobbade ett bud på 15 miljoner kronor.

Men intresset från Europa har inte svalnat. Snarare tvärtom. I går fanns tre stora klubbar på plats för att följa Nilsson i matchen mot Rosenborg.

- Det stämmer, det satt några klubbdirektörer på läktaren. Tottenham, Sampdoria och Nürnberg är de klubbarna jag känner till, säger Nilsson som vill testa spel i en större liga.

- Odd nobbade ju ett bud från Sunderland på 15 miljoner i somras. Vi får se hur läget blir i vinter. Jag har ju två år kvar på kontraktet efter den här säsongen. Jag hoppas på en lösning och vill gärna komma vidare.

"Det kan bli en bra affär för oss"

Nu kan Sportbladet avslöja att AIK kan göra en miljonvinst på affären.

När klubben degraderades till superettan såldes Per Nilsson till Odd Grenland. I kontraktet finns en klausul som ger AIK procent på en vidareförsäljning. Därmed kan AIK tjäna ett par miljoner kronor på affären.

- Om Per blir såld så är det en bra affär för oss. Får Odd Grenland bra betalt kommer vi också att få det, säger Charlie Granfelt.

Exakt hur många procent det handlar om vill han inte säga. Enligt uppgifter till Sportbladet kan det handla om så mycket som 10-15 procent.

Odd Grenland fick storstryk med 4-0 mot Rosenborg. Per Nilsson gjorde trots det en bra match.

- Han var helt okej och var en av de bästa i Odd. Han ska inte lastas för resultatet, säger Morten Stokstad på tidningen VG till Sportbladet.

Marcus Leifby