”Det hör inte till fotbollen”

Attacken på IFK: ”De försöker inte ens nå bollen”

Foto: anders deros
Irriterad Gais målvakt Dime Jankulovski var riktigt irriterad på Göteborgs spel vid fasta situationer. ”Vid varje hörna eller frispark så var de på mig. Drog mig i tröjan eller sprang på mig. Sättet de håller på hör inte till fotbollen, säger han.
FOTBOLL

GÖTEBORG

Först såg han till att krossa IFK Göteborgs gulddrömmar. Sen rasade han mot deras uppträdande vid fasta situationer.

– De försöker inte ens nå bollen, utan springer bara rakt på mig, eller håller fast mig i tröjan, säger Gais-målvakten Dime Jankulovski.

9–2 i farliga målchanser, men 0-0 i mål. Tacka Dime Jankulovski för det. När IFK Göteborg tryckte på som värst stod Gais-målvakten pall. Men inte utan problem. Efter matchen var han förbannad på IFK Göteborgs spelare.

– Vid varje hörna eller frispark så var de på mig. Drog mig i tröjan eller sprang på mig. Jag älskar när spelet är tufft, men sättet de håller på hör inte till fotbollen, säger han.

”De spelar osjyst”

Blåvitt hade åtta hörnor, och så gott som varje gång var det nära mål.

– De är grymma på fasta situationer. Men de spelar också osjyst. Jag sa till ”Sella” (Stefan Selakovic) att han är en för bra spelare för att behöva hålla på med sån skit. De får gärna spela tufft, men de går in i närkamper utan att ha den minsta tanke på att nå bollen.

Niclas Alexandersson, den i Blåvitt som slår flest hörnor, skrattar när han hör Jankulovskis kritik.

– Det är väl likadant åt båda hållen skulle jag tro. Men tröjdragningar och sånt är inget vi sysslar med medvetet i alla fall.

Jankulovski hoppades på mer hjälp från domaren Peter Fröjdfeldt.

– Jag sa till honom redan i den första halvleken, men inget hände. Sen måste vi bli tuffare också inne i boxen, men det är ju svårt att göra något åt deras tröjdragningar.

Vill inte ha en sista avgörande

Tack vare poängen ligger Gais på hyfsat säker mark i tabellen. Just nu nio poäng från kvalplats.

– Men det hade varit skönt med en seger i dag, så att vi kunnat såga av dem där nere. Jag hoppas vi når upp till 30 poäng så fort som möjligt, även om jag tror att 28 poäng också räcker. Men jag vill inte gärna möta Gefle borta i den sista matchen, och veta att det gäller allt, avslutar Jankulovski.

Henrik Lundgren