Nu får han gå

Djurgården petar Jonevret – tränaren erbjuds ny roll i föreningen

FOTBOLL

Djurgården petar Kjell Jonevret.

Klubben letar nu efter en långsiktig lösning som kan ta över antingen från och med landslagsuppehållet nästa vecka, eller från och med nästa säsong.

Det bekräftas under tisdagen för Sportbladet av källor inom Djurgården.

Foto: PETER WIXTRÖM
PETAS Kjell Jonevret kommer inte att träna Djurgården nästa år. Men han erbjuds stanna kvar i klubben. Vill han det?

Det innebär dock inte att Kjell Jonevret får sparken, utan att han – precis som Sportbladet tidigare avslöjat – erbjuds att fortsätta i en ny roll med ansvar för bland annat för spelarrekrytering och satsningen på egna talanger.

Frågan är bara om Jonevret är intresserad av en sådan roll?

Han vill inte svara på frågor om framtiden.

– Det enda jag fokuserar på nu är att laget ska göra bra träningar fram till nästa allsvenska match, säger Kjell Jonevret.

”Tittar på långsiktig lösning”

Tränarfrågan – eller headcoachfrågan som den kanske ska kallas i Djurgården – kom upp till diskussion inom styrelsen redan för några veckor sedan men då gjordes bedömningen att man inte skulle vinna något på en kortsiktig förändring, det vill säga att peta Jonevret då och ersätta honom med något temporärt säsongen ut.

Efter gårdagens förlust mot Gefle – då till och med Royal League-platsen nu är i farozonen – har saker och ting förändrats.

– Det vi tittar på nu är en långsiktig lösning som kan gå in under landslagsuppehållet. Om inte det lyckas handlar det om någon som tar över till nästa säsong. Det viktiga är att hitta en långsiktig lösning, bekräftar en Djurgårdskälla för Sportbladet.

Djurgården har lagt locket på och varken klubbdirektören Bosse Andersson eller ordföranden Bosse Lundquist vill kommentera tränarfrågan.

Namn som Djurgården gärna ser som Jonevrets ersättare är bland annat Hans Backe, Erik Hamrén och Per Joar Hansen.

Backe: ”Det är väl inte omöjligt...”

Hans Backe säger till Sportbladet:

– Det är inte särskilt ofta klubben vinner något på att göra en förändring bara för några enstaka matcher i slutet av en säsong. Men som tränare har man allt att vinna på det.

Skulle du vara intresserad av att kliva in i en klubb de sista matcherna av allsvenskan?

– Hypotetisk fråga, men det är väl inte omöjligt.

Men jag skulle i så fall inte binda upp mig för något längre, till exempel att sedan fortsätta två år till. Det beslutet vill jag vänta med att fatta. Utan att låta alltför kaxig så ringer det nya klubbar varje dag, säger Hans Backe.

Djurgårdstränaren Stefan Rehn väntas lämna klubben, och inte heller Lasse Sandberg har erbjudits nytt kontrakt. Det är alltså fler förändringar än på headcochposten på gång i klubben efter årets fiaskosäsong.