Backe kan ta över Dif

"Det är inte omöjligt"

FOTBOLL

Hans Backe, Per Joar Hansen eller Erik Hamrén.

En av dem kan bli Kjell Jonevrets efterträdare i Djurgården.

- Det är väl inte omöjligt att jag är intresserad av att kliva in i en klubb de sista matcherna av allsvenskan, säger "arbetslöse" mästartränaren Hans Backe.

Foto: OLOF ELFVERSON
Arbetslöse tränaren Hasse Backe.

Sportbladet.se avslöjade i går att Kjell Jonevrets framtid som headcoach i Djurgården är ytterst osäker. Enligt källor inom klubben tittar Djurgården på en långsiktig lösning som kan ta över antingen från och med landslagsuppehållet eller direkt efter årets säsong.

Ett mycket eftertraktat namn är Hans Backe som nyligen fick sparken för Panathinaikos.

Vill inte binda upp sig

Backe kan tänka sig att kliva in i en allsvensk klubb de avslutande omgångarna.

- Det är ju en hypotetisk fråga, men det är väl inte omöjligt. Men jag skulle i så fall inte binda upp mig för något längre, till exempel att sedan fortsätta två år till, säger Hans Backe som bekräftar att tre allsvenska klubbar hört sig för.

Förre Gif Sundsvall-tränaren Per Joar Hansen var aktuell för Djurgården 2003 och har sedan dess bland annat varit i Rosenborg. Nu tränar han norska Ålesund som är på väg upp i Tippeligan.

- Det var en hedrande förfrågan. Djurgården är en av Skandinaviens mest spännande föreningar med stor potential så visst var det intressant, säger han om erbjudandet 2003.

Är Djurgården fortfarande spännande?

- Ja, det är en klubb med stolta traditioner, en bra organisation och tydliga ambitioner att ta sig ut i Europa.

Ingen kommentar

Har du haft kontakt med Dif nu?

- Jag kommentar ingenting angående vilka klubbar jag pratar med, säger Per Joar Hansen som har ett år kvar på sitt kontrakt.

Även Erik Hamrén ska ha fått en intresseförfrågan av Djurgården.

- Det jag kan säga är att jag trivs bra i Ålborg och räknar med att bli kvar, säger Erik Hamrén.

Från Djurgårdens sida är det locket på:

- Jag säger som jag sagt de senaste tre månaderna: Vi har förtroende för Kjell Jonevret tills den dagen vi inte har det längre, säger ordföranden Bosse Lundquist till Dagens Nyheter.

Robert Laul, Marcus Leifby