”Vi får se om det var ett bra eller dåligt beslut”

Så reagerade spelarna över beskedet

FOTBOLL

När Djurgårdsspelarna anlände till fredagsträningen visste de ingenting om beslutet att Kjell Jonevret lämnar tränarrollen.

Efter informationen från klubbledningen var de omedelbara känslorna dämpade.

– Jag tycker att det är tråkigt för Kjelle, men det är bara att respektera, säger stjärnanfallaren Mattias Jonson till sportbladet.se

Kritiken efter den senaste tidens klena resultat och uteblivna framgångar i allsvenskan, såväl som tidigare smällar i Champions League-kvalet och Svenska cupen, har varit frän mot huvudtränaren Kjell Jonevret.

Supportrar har öppet krävt guldtränarens avgång och efter bortaförlusten mot Gefle i måndags placerades avhuggna grishuvuden vid klubbens kansli och ute på träningsanläggningen vid Kaknäs, båda försedda med lappar med förnyade avgångskrav.

Jonevret har helat tiden haft spelarnas förtroende och efter ett möte hade truppen bestämt att kriga tillsammas för att vända den negativa trenden.

– Vi skulle köra för fullt med ”Kjelle” på söndag, men nu kände han att situationen blev ohållbar och då är det bara att gilla läget. Det är alltid tråkigt när någonting sånt här sker, säger lagkaptenen Markus Johannesson.

Anders Grönhagen leder nu laget under de avslutande sex matcherna.

– Vi får väl se om det här var ett bra eller dåligt beslut. Jag vet inte så mycket om Anders som tränare eller person, och det är väldigt kort tid tills på söndag för att kunna förändra något. Men sedan kommer det ju ett landslagsuppehåll och då finns det mer tid, säger Mattias Jonson.

Den meriterade Djurgårdaren tycker att spelarna har ett stort ansvar för misslyckandet.

– Våra problem löser sig inte av sig själv.

Anders Burström