Fjärde raka oavgjorda för Gais

da Silva Ferreira tvåmålsskytt för Kalmar

FOTBOLL

Ordet oavgjort börjar bli synonymt med Gais. 2–2 hemma mot Kalmar FF på lördagen var Gais fjärde raka match utan vare sig vinst eller förlust.

Hemmalaget skapade mest. Men Kalmar hade Ari da Silva Ferreira.

Förutsättningarna för fin fotboll var inte de bästa: regn, blåst och två lag som i år knappast gjort sig kända för trevligt bolltrillande. Ändå var det just det sistnämnda som de 2905 åskådarna på Gamla Ullevi fick se. Kanske därför att båda lagen spelade i ett tempo där tekniken hängde med.

– Vårt tempo var inte bra, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand efter matchen.

Två mål av Ferreira

Gais började bäst mot ett Kalmar FF med Royal League-aspirationer. Efter en kvart kom matchens första riktiga chans när Jonatan Berg drog en Kalmarspelare och fick till ett bra skott som räddades av Petter Wastå i gästernas mål.

Efter drygt 25 minuter rullade Kalmar upp ett fint anfall som slutade med att Ari da Silva Ferreira, fri med Dime Jankulovski, fick till ett tamt avslut som inte vållade Gaiskeepern några som helst problem.

Fem minuter senare gjorde han det bättre. Ari da Silva Ferreira kom från höger när han fick en passning, drog Richard Ekunde och skruvade bollen runt Jankulovski. 1–0 till Kalmar.

Gaisspelarna lät sig dock inte nedslås utan fortsatte att spela bra och skapa chanser. Det gav utdelning i slutet av första halvlek. Bobbie Friberg da Cruz dribblade på högerkanten och spelade Khari Stephenson som, en bra bit utanför straffområdet, drog till med vänstern. Stenhårt och välplacerat i Wastås vänstra hörn.

Båda lagen började andra halvlek något trevande. Ari da Silva Ferreira var undantaget när han på César Santíns djupledspassning sprang igenom ett stillastående Gaisförsvar och gjorde 2–1.

– När man tror att det är som lugnast så händer det igen, sade Gais tränare Roland Nilsson.

Använde huvudet

Några minuter efter målet hade först Khari Stephenson och sedan Jonatan Berg varsitt gyllene läge att kvittera, men utan att lyckas. Hemmalaget visade dock fortsatt god moral, vilket återigen betalade sig.

– Vi tror på oss själva och vet att vi är starka på slutet, sade Dime Jankulovski.

I den 66:e minuten slog Jonatan Berg en frispark, och i straffområdet gick Gais lagkapten Fredrik Lundgren upp och nickade in 2–2.

– Det är härligt ett go i det här gänget. De vägrar att förlora, sade Roland Nilsson, som inte är bekymrad över att segrarna uteblivit de senaste fyra omgångarna.

– Det är ändå fyra poäng, och det gör att man hänger med. Framför allt bibehåller det självförtroendet eftersom man inte förlorar.

TT