Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

AIK:s knock

Visade gamla takter hemma på Råsunda i kväll - vann med 4-0 mot Göteborg

PEKAR MOT...GULD? AIK knockade IFK Göteborg i kväll: 4–0 hemma på Råsunda. Här jublar Wilton Figueiredo efter 4–0-målet. PEKAR MOT...GULD? AIK knockade IFK Göteborg i kväll: 4–0 hemma på Råsunda. Här jublar Wilton Figueiredo efter 4–0-målet. Foto: BILDBYRÅN

Mål efter 5.10, straffmål, stolpskott, ribbskott och frilägen.

AIK spelade i långa perioder ut IFK Göteborg på Råsunda och vann övertygande med 4-0.

– Vi är starka hemma på Råsunda, det är grym publik här, myste AIK-tränaren Rikard Norling efter matchen.

I första halvlek var det Mats Rubarth som stod bakom det mesta framåt i AIK. Han satte själv 1-0 redan efter fem minuter och hade dessutom ett par frilägen.

Det viktiga 2-0-målet kom efter att Wilton Figueiredo serverat Gabriel Özkan som fick komma fri mot Bengt Andersson. Bakom jagade Dennis Jonsson som knuffade omkull Özkan och domaren blåste straff. Markus Jonsson satte straffen lågt i högre hörnet på Bengt Andersson och uppförsbacken var stor för IFK, särskilt som Dennis Jonsson blev målchansutvisad.

AIK:s fina spel fortsatte under andra halvlek, där Wilton Figueiredo slet sig loss på mittfältet, drev ner mot höger, tittade upp och spelade mycket vackert in mot mitten till Dennis Tjernström. Tjernström klappade till på halvvolley och Bengt Andersson var helt ställd eftersom skottet dessutom touchade en göteborgsback.

Andersson ställdes även på 4-0-målet, som var en frispark från Figueiredo som Niclas Alexandersson nicktouchade förbi egen målvakt. Matchen var AIK:s från början till slut både turmässigt och spelskickligt.

AIK:s succétränare Rikard Norling var mycket nöjd efter matchen:

– Ja, det var bra i dag. Vi gör en bra match, och det känns skönt. Det är mycket som står på spel och höga förväntningar på oss. Jag tycker det är starkt av spelarna att leverera när det betyder som mest, sa Norling till Canal+.

     

AIK Har två matcher kvar denna säsong: Gais borta 30/11 och Malmö hemma den 5/11.

Robert Triches
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Om Aftonbladet