Bäst i Bajen – någonsin

Sportbladets Lasse Sandlin: Linderoth hittade själen igen

Foto: Gustav Mårtensson
SANDLINS 10-i-topp 1. Anders Linderoth. 2. Bengt Persson. 3. Sören Cratz. 4. Bengt Gustavsson. 5. Rolf Zetterlund. 6. Lacke Hall. 7. Kenta Ohlsson. 8. Folke Adamsson. 9. Hasse Backe. 10. Björn Bolling.
FOTBOLL

Hyllad av Hammarby-fansen och av Lasse Sandlin. Sportbladets krönikör tycker att Anders Linderoth är Hammarbys bäste tränare genom tiderna.

– Det låter ju trevligt, säger Linderoth.

Han har en match kvar, men i går hyllades Anders Linderoth av 8 800 personer på Söderstadion när han ledde de grönvita i sista hemmamatchen.

– Det är alltid kul att få positiv uppskattning. Det känns väldigt trevligt att få sådana hyllningar, men jag har varit i det här yrket i 25 år nu och har flyttat ett antal gånger, säger han.

Fansen guld värd

Det kan i bästa fall sluta med en tredjeplats. Ännu en medalj, men den ädlaste fick Anders Linderoth aldrig vinna med Hammarby.

– Jag är lycklig över att fansen uppskattar det jag har har gjort även om det aldrig blev någon prick över i:et. Jag hoppas att det kommer snart för det är fansen värda.

Linderoth kom till Hammarby med uppdraget att göra de grönvita till ett vackert spelande lag. Det har han lyckats med.

– Det var uppgiften även om jag tycker att man spelade bra fotboll även under 2001. Vi har blivit ett väldigt spelande lag. Kanske lite för offensivt ibland, men det har varit kul att titta på i alla fall.

Cratz – bäst

Sportsligt blev det som bäst en andraplats, men det räcker för Lasse Sandlin. Sportbladets krönikör utnämner Anders Linderoth till Hammarbys bäste tränare genom tiderna.

– Det låter trevligt, säger Linderoth.

Vem tycker du själv är den bäste i Hammarby?

– Jag har inte så bra koll, men Sören (Cratz) gjorde ju ett fantastiskt bra resultat med SM-guldet 2001. Det finns säkert många fler.

Sportbladets fotbollsexperter sätter betyg på Linderoth

Allsvenska resultaten

Daniel Sjöberg