Tittarna blåsta på guldstriden

Bara de med betal-tv får se upplösningen - TV4 sänder Serie A

FOTBOLL

På söndag avgörs allsvenskan.

Men stora delar av svenska folket blir blåsta på festen. Bara de som har Canal+ eller pay-per-view kan se den dramatiska upplösningen.

Det är sändningsrättigheterna kring den allsvenska fotbollen som ställer till det. TV4 har bara rättigheterna till matcher som sänds på lördagar. Men det bekymrar inte Hans Pekkari nämnvärt.

– Nej, vi för en bra dialog med Kentaro som äger rättigheterna och vi är nöjda med den lösningen vi kommit fram till, säger han.

– Vi visar Torino-Messina, och sen ett magasin efter matcherna, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.

Visar inte nåt

Det gör att endast tittare som har Canal+ Sport kan se den allsvenska avslutningen. Canal+ Sport 1 visar Elfsborg–Djurgården, medan man måste ha tillgång till den nya kanalen Canal+ Mix, alternativt Canal+ film 2, för att kunna se AIK–Malmö FF.

TV4, som har sänt och följt den allsvenska fotbollen ända sedan i somras får däremot inte visa en sekund innan matcherna är slut.

– Jag har inga synpunkter på om det är surt att inte få visa upplösningen. Det är detta avtal vi har, säger Pekkari.

Hoppas på nytt avtal

TV4 skrev i somras på ett femårsavtal med Kentaro gällande den svenska fotbollen. Och Pekkari har vissa förhoppningar om att kunna få visa den allsvenska upplösningen nästa år.

– I och med att allting förhandlades fram i stress i somras så fanns inte riktigt förutsättningarna. Till nästa år sitter alla parter i ett mycket bättre läge.

Henrik Lundgren