”Djurgården? De kommer göra allt för att vinna matchen”

Läs chatten med Elfsborgs Samuel Holmén

FOTBOLL

Empa säger: Jag undrar bara om ni förbereder er annorlunda inför den avgörande guldmatchen på söndag?...Ni kanske jobbar mer med den mentala biten lr så?

Samuel Holmén säger: nej vi försöker att förbereda oss så vanligt som möjligt..finns tillgång till en snubbe att prata med om man vill!

Lundmark säger: Vilket lag vill du helst ska stanna kvar i allsvenskan? Öster, Örgryte eller Häcken?

Samuel Holmén säger: absolut någon av göteborgslagen..med tanke på att det blir en kortare resa för oss..kanske öis då..lite bättre stämning på deras matcher än på häckens..

Simon säger: Nu när det gått så bra för dig och Elfsborg i år, betyder det att ni kommer ut i Europa nästa säsong. Känns det inte som att det är dags då efter nästa säsong möjligtvis att sikta högre än Allsvenskan, dvs att bli "proffs" utomlands. Landslaget måste ju vara ett långssiktigt mål. Hur går dina tankar kring det?

Samuel Holmén säger: mitt mål har alltid varit att bli proffs i europa..och efter den här säsongen så känns det ju självklart ännu närmare om man säger så...landslaget e nåt som kommer som en bonus om man spelar bra ute i europa så givetvis e det ett stort mål för mej också!

Morgan säger: vilken land skulle du helst vilja bli proffs i?

Samuel Holmén säger: favorit laget har alltid varit liverpool så det hade ju varit den största drömmen...men skulle inte klaga om jag hamnade i någon av de andra större ligorna..som spanie, italien..=)

IFE säger: Tjena Samuel! Du är grym på plan! Undrar vilken position du föredrar mest på mittfältet? Den defensiva eller den offensiva?

Samuel Holmén säger: den positionen som jag spelat i hela säsongen nästan..den defensiva..med order om att gå offensivt vid läge!..men självklart spelar jag där coach tycker att jag e bäst för laget!..

Diljen säger: Vem har som ensam spelare bidragit till mest i år, dvs vem är bäst i laget? Kom inte med nån klyscha nu om att alla är lika värda, vi är ett lag :)

Samuel Holmén säger: haha..mkt svår fråga..men får jag välja någon som e oerhört viktig för vårt spel skulle jag säga mattias svensson..utan honom skulle vi få spela ett helt annat spelsystem..

Nicklas säger: vad gillar du för musik? och vem bestämmer musiken i erat omklädningsrum, och vad är det för musik?

Samuel Holmén säger: jag lyssnar på väldigt mkt olika musik..favorit just nu e mando diaos nya skiva..helt fantastisk!skulle nog säga att det e jag som e bossen i omklädningsrummet när det gäller musiken=)de flesta andra har för jävligt dålig musik smak=)

gnaget säger: är du orolig för att djurgårdens fans ska ingripa under match?

Samuel Holmén säger: nej det e inget som vi kan gå och oroa oss för..litar på att säkerheten höjs så att man kan ha kontroll på personer som skulle försöka sig på några dumheter!

Haglund säger: Vad tycker du om Magnus Haglund? Han är trots allt yngre än många andra tränare. Hur har det påverkat? Hoppas ni vinner allsvenskan!!

Samuel Holmén säger: Magnus e en otroligt seriös tränare..han har koll på allt som e värt at veta om motståndare!..inget lämnas åt slumpen!sen e han en tränare som prioriterar ett bra passningsspel..vilket gör att vi tränar väldigt mkt på det!och just passningsspelet e väl den stora anledningen till att vi ligger där vi gör nu inför sista matchen..att han e yngre än de flesta påverkar ingenting..han e en tränare som är väldigt bra på att få respekt av alla spelare genom sitt kunnande..

janneZ säger: Om ni skulle få straff på söndag då det står 0 0, skulle du våga lägga den?

Samuel Holmén säger: absolut! Jag älskar känslan att stå där inför en straff..chansen att kunna avgöra!

Fipil säger: Vilken världsstjäna skulle du helst vilja spela med?

Samuel Holmén säger: kaka..det e den spelare som imponerar på mej mest..han e till och med bättre än ronaldinho enligt mej..

bella säger: Tror du att Djurgården kommer svika AIK på söndag & lägga sig?

Samuel Holmén säger: nej det tror jag inte..det e proffessionella fotbollsspelare vi snackar om..de kommer att göra allt för att vinna matchen...men däremot tror jag att vi kommer att vara bättre än dem å vinna matchen den rätta vägen!

Rebecca säger: Hej Samuel! Jag tkr att du e jätte bra! Men vad gör du när du inte spelar eller tränar ? :) kram

Samuel Holmén säger: jag spelar en del golf, sen umgås jag med vänner spelar xbox å gör helt normala saker som alla andra!sen får flickvännen en del tid också...hon sitter här bredvid så jag va tvungen=)

Björn säger: Tja Holmén! Jag är AIK:are men tycker du är en av allsvenskans bästa spelare. När får vi se dig i AIK? :P LOckar itne storstaden? Dessutom, vad känner du själv att du mest av allt behöver utveckla på planen, rent tekniskt alltså.

Hade

Samuel Holmén säger: tack så mkt för det!det e nog inga storaa chanser att jag spelar i aik någon gång..elfsborg e klubben i mitt hjärta.spelat här sen jag va 14..så hoppas inte på för mkt=)..svårt att säga vad jag behöver utveckla..självklart vill jag bli bättre på allt..så att jag kan ta det där steget ut i europa!

Moderator säger: Då kör vi tre frågor till!

Oliver säger: Hej, hur kommer ni fira segern om ni vinner`?

Samuel Holmén säger: jadu..det kommer bli hyllningar på arenan sen på torget.sen kommer det bli en ordentlig fest på grand hotel...

alessandro säger: Hej samuel, hur känns det såhär dagarna innan guldstriden avgörs? nervöst? spännande? Lycka till jag håller på er.

Samuel Holmén säger: hej.det känns väldigt bra måste jag säga!träningarna ser bra ut å många e i väldigt bra form så just nu måste jag säga att jag bara går och njuter av den här chansen vi gett oss själva..men givetvis kommer det bli lite pirrigt före match!

Alex säger: Om du fick nämna tre bra samt tre dåliga egenskapermed dig själv, både som människa och fotbollspelare, vilka skulle det vara?

Samuel Holmén säger: ok.vi börjar med de bra.har väldigt bra teknik.en bra speluppfattning och två jätte bra fötter vilket gör all mkt lättare för mej ute på plan när jag inte behöver tänka på att jag måste använda en speciell fot.de dåliga.jag e en väldigt väldigt dålig förlorare,på fotbollsplanen kan det vara en mkt bra egenskap men privat så e det inte lika uppskattat=)..sen har jag en förmåga att gnälla lite för mkt på domaren..men det har jag jobbat med mkt under året och tycker själv att det börjar bli rätt bra..sen e jag otroligt morgon trött..vilket ibland e dåligt både som fotbollsplare och privat person.

Moderator säger: Då var vi färdiga för den här gången. Vi tackar Samuel Holmén och läsarna för chatten!

Samuel Holmén säger: tack så mkt för alla frågor!ha det bra!

Sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)

ARTIKELN HANDLAR OM