Stockholm: ”Vi tänker göra allt för att utmana”

FOTBOLL

De allsvenska stockholmsklubbarna är inte oroliga att Elfsborg ska springa ifrån i framtiden.

– Vi kommer att vara störst om tio år, säger Hammarbys vd Henrik Appelqvist.

Utmana Henrik Appelqvists Hammarby och de andra klubbarna tänker inte låta Elfsborg segla iväg.

I gårdagens Sportbladet framförde Elfsborgs ordförande Bosse Johansson hård kritik mot storklubbarna i allsvenskan. Han menade bland annat att Djurgården stått och stampat i tre år.

– Tja, vi vann SM-guld och Svenska cupen i fjol så det är väl att stå och stampa, säger Djurgårdens ordförande Bo Lundquist.

Att de regerande svenska mästarna har haft en tung säsong råder det dock ingen tvekan om.

– I år har vi inte stått och stampat i alla fall. Vi har tagit ett steg bakåt i stället. Vi har sagt att vi måste ändra strategi. Det gjorde vi redan inför den här säsongen, säger Lundquist.

Inte oroad

Han hyllar Elfsborgs framgångar med nya arenan, men är inte särskilt oroad över att Boråsgänget ska springa ifrån övriga klubbar.

– Jag kan bara önska Elfsborg lycka till, men vi tänker göra allt för att utmana dem i framtiden.

Arenafrågan är den springande punkten och i Hammarby har man goda förhoppningar inför framtiden.

– Vi kommer att vara störst om tio år. Vi har otroliga förutsättningar med den nya arenan som kommer att stå klart om fyra, fem år. Innan alla papper är påskrivna finns det inga garantier, men vi har en väldigt bra dialog med Stockholms Stad. Det här kommer att ske, säger Henrik Appelqvist.

”Hur fan ska det gå?”

Bosse Johansson ställer sig frågan, ”hur fan ska det gå?” när han pratar om Hammarby.

– Ja, det får vi se, men vi har goda förutsättningar att bli en av de ledande klubbarna i Skandinavien, säger Appelqvist.

Även AIK får sig en släng av sleven av Johansson då det ser ut som om AIK fortsättningsvis kommer att hyra sin arena av förbundet.

– För att ta upp kampen med FC Köpenhamn, vilket vi också vill, är det ett måste att äga sin arena eller ha ett fantastiskt fint avtal med arenaägaren, säger Stefan Söderberg.

Replikerna till Bosse Johansson

Daniel Sjöberg