Blåvitt: ”Helt gripet ur luften”

FOTBOLL

GÖTEBORG

”De förnekar marknadsekonomin igen, och har sålt bort halva tillväxten till IMG”, sa Elfsborgs ordförande i en attack mot IFK Göteborg i går.

I dag går Blåvitt till motangrepp.

– Det är helt gripet ur luften, jag förstår inte vad han menar, säger klubbens ordförande Stig Lundström.

Foto: Roger LUNDSTEN
Stig Lundström.

Det var i gårdagens Sportbladet som Elfsborgs ordförande Bosse Johansson attackerade huvudkonkurrenterna i allsvenskan. IFK Göteborg, Malmö FF och de tre Stockholmsklubbarna fick alla hård kritik.

”De förnekar marknadsekonomin igen, som de gjorde på 1990-talet. De är tillbaka i att inte värva spelare och bara satsa på egen talangutveckling. De väljer bara den ena vägen, till skillnad från oss som försöker kombinera dem. Dessutom har de sålt bort halva tillväxten på framtida sponsorintäkter till IMG.”, sa han om IFK Göteborg.

”Stå för honom”

– Det får stå för honom, jag har inte en aning om var han fått detta i från, säger Stig Lundström, och utvecklar:

Talangutvecklingen.

– Jag tror inte Bosse hängt med riktigt. Vi värvar ju också, både inför och under den här säsongen. Dessutom har vi redan köpt in två spelare till nästa säsong. Så jag är väldigt oförstående till det han säger.

Förnekandet av marknadsekonomin.

– Vad menar han? Jag har inte en aning om var han fått det ifrån.

IMG.

– Visst kunde vi gjort jobbet att sälja in oss själva till sponsorerna, men då får vi ta riskerna och kostnaderna också. Nu jobbar vi i stället med världens största företag inom det området. Det är klart att de får betalt, men i form av provision av det som de säljer in.

50 procent?

– Jag kommer inte kommentera några summor, men självklart får de inte 50 procent i provision.

Imponerad av Elfsborg

Lundström är imponerad av allsvenskans ledarlag Elfsborg, och det sätt de valt att jobba på.

Vad kan ni lära er av Elfsborg?

– Vi kan bli bättre på allt. Men vi och Elfsborg har olika sätt att jobba på. Vi har hittat vårt sätt, och det tror vi på. Vi vill satsa på ungdomar och egna talanger. Vad Bosse Johansson säger får stå för honom.

Replikerna till Bosse Johansson

Henrik Lundgren