Hammarby kan få tillbaka tre poäng redan på lördag

Riksidrottsnämnden avgör frågan om klubbens poängavdrag redan under lördagen

FOTBOLL

Efter påtryckningar från Fotbollförbundet har Riksidrottsnämnden (RIN) beslutat att sammanträda tidigare än vad som först meddelades gällande Hammarbys poängavdrag.

Om RIN beviljar prövningstillstånd kan Hammarby få tillbaka tre poäng redan innan söndagens slutomgång.

– Men jag vågar inte säga vilket beslut vi kommer fram till, säger Rins tillfällige ordförande Gustaf Lindstedt till sportbladet.se.

Först var det tänkt att Rin skulle sammanträda på onsdag nästa vecka, alltså ett par dagar efter allsvenskans slutomgång.

Men efter påtryckningar från Fotbollförbundet blixtinkallar Rin sina ledamöter redan vid lunchtid på lördagen.

– Vi kanske inte riktigt förstod vilken vikt som Fotbollförbundet lägger vid ett beslut före söndagens allsvenska slutmatch, säger Gustaf Lindstedt till sportbladet.se.

– De har skrivit ett yrkande till oss och kräver att vi ska ha ett beslut klart i morgon klockan 12.00. Men vi kommer troligen att brista på klockslaget.

Underlaget finns

Om Rin finner att Hammarby inte ska beviljas prövningstillstånd står domen om poängavdrag fast och vinner laga kraft. Om Rin däremot beviljar Hammarby prövningstillstånd kommer troligen ett besked gällande de tre poängen redan i morgon.

– Allt underlag finns för att fatta ett beslut. Vi kommer dock i första hand att koncentrera oss på poängfrågan. Bötesfrågan får vänta, den har inte samma betydelse, säger Lindstedt.

Royal League-striden påverkas

Lördagens beslut rörande poängfrågan kan inte bara avgöra var Hammarby slutar i den allsvenska tabellen utan kan också påverka de lag kring Bajen som slåss om Royal League-platser.

Jim Jaber