Här är AIK:s psyktaktik

Blixtmålet ska få boråsarna att darra: "Beskedet kan skapa oro..."

FOTBOLL

BORÅS/STOCKHOLM. AIK:s

psyktaktik ska avgöra den allsvenska guldstriden.

Ett snabbt ledningsmål på Råsunda ska knäcka Elfsborg.

- Det kommer att blinka till på Borås Arena och det kan säkert påverka spelarna i Elfsborg, säger AIK:s assisterande tränare Nebojsa Novakovic.

Novakovic.

I eftermiddag är storbildsskärmarna ett vapen i jakten mot SM-guldet för både AIK och Elfsborg.

Jagande AIK vill använda målrapporteringen för att sätta press på Elfsborg.

Med attackfotboll och ett tidigt ledningsmål på Råsunda.

- Det är alltid viktigt att få ett tidigt mål i matchen, i dag blir det superviktigt och vi ska attackera. Det kommer att blinka till på Borås Arena och det kan säkert påverka spelarna i Elfsborg, säger AIK:s Nebojsa Novakovic.

Elfsborg håller koll

Elfsborg å sin sida kontrar med att göra allt för att ha koll på allt som händer på Råsunda i matchen mellan AIK och Malmö FF.

- Vi kommer se till att vi får information om den matchen på fler sätt än bara via anslagstavlan, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund. I slutskedet av matchen kan ju ett mål på Råsunda ha stor betydelse för hur vi ska agera taktiskt.

Därför kommer Elfsborgs assisterande tränare, Peter Wettergren, via en hörsnäcka få konstant rapportering från AIK-matchen från ungdomstränaren Jesper Bengtsson, som följer matchen på Råsunda via tv.

Myror i huvudet

- Jag har olika scenarier klara för mig och hur vi i så fall ska agera. Men det är inget som vi kommer dra med spelarna, säger Magnus Haglund. Viktigast för dem är att se till att vi vinner mot Djurgården, då spelar det ingen roll vad AIK hittar på.

AIK hoppas ändå kunna sätta myror i huvudet på Elfsborgsspelarna.

- Det är omöjligt att undvika att det händer saker på de andra arenorna. Det syns på storbildsteven och det märks på publiken, säger Novakovic och fortsätter:

- Elfsborg har den tyngsta pressen. De leder, har guldläget och allt i egna händer. Vi kan påverka mer genom att göra första målet. Beskedet kan skapa oro och de börjar tänka "nu måste vi göra ett mål".

Marcus Leifby, Michael Wagner