”Det kommer att bli en lång natt”

Spelarna hyllades - festen har bara börjat

Foto: NILS JAKOBSSON/Bildbyrån
Anders Svensson, dagen till ära iklädd Elvis-pullover, klappar igång guldefesten i Borås.
FOTBOLL

Elfsborgs säsong i allsvenskan har hållit högsta klass.

Och guldfesten på söndagkvällen och natten verkar hålla lika hög klass.

Först firades hjältarna av tusentals personer på Stora Torget i Borås.

Därefter väntade guldmiddag på Grand Hotell.

- Först sedan segermiddagen intagits rörde sig guldhjältarna ut i nattklubbens vimmel.

– Jag vet inte vad som väntar, mer än att det kommer att bli en lång natt, sa Anders Svensson till TT när han kom till middagen.

Runt 200 personer åt och firade, höll tal och vrålade gång på gång den obligatoriska segerramsan ”SM-guld, SM-guld, SM-guld!”. Klubbchefen Thomas Nyberg fick mana alla att hålla talen korta ”för annars blir vi sittande här hela natten.”

– Jag kom hit som junior och har spelat här i tio år. Jag är otroligt lycklig. Jag har fått frågan många gånger om jag ångrat att jag kommit hem, men det har jag inte, sade Anders Svensson i ett känslomässigt tal, enligt TT.

Applåder för Carlsson

Johan Sjöberg kämpade sig upp scenen med hjälp av kryckorna och tackade alla för en fantastisk säsong. Men det var förre statsministern och hängivne elfsborgaren Ingvar Carlsson som rev ned de största applåderna när han backade bandet tio år.

– Då satt jag med en mobiltelefon i USA och ringde till omklädningsrummet. Där satt Mathias Svensson och Stefan Andreasson (nuvarande sportchefen) och jag kunde gratulera dem till att Elfsborg gått upp i allsvenskan. Det var bragd nummer ett.

– Bragd nummer två hände i dag. Jag tror att det är viktigt att SM-guld kan vinnas utanför Stockholm, Göteborg och Malmö. Jag tycker att det är en viktig signal ut till unga spelare i landet. Titta inte på Djurgården, titta inte på AIK, titta inte på Malmö FF. Sök er till Elfsborg – då har ni chansen att komma ut i Europa.

Stora Torget fullt

När spelarbussen sent anlände till Stora Torget i centrala Borås ville hyllningarna aldrig ta slut när spelarna kastade ut sina tröjor och sparkade ut bollar i det stora folkhavet.

-Ni har varit helt jävla fantastiska och stöttat oss hela året, skrek Wiland enligt Borås Tidnings nätupplaga.

När spelarna hade presenterats och hyllats på torget väntade en middag som bestod av: kalventrecôte med rödvin till huvudrätt. Till desserten och kaffet väntade en specialgjord Elfsborgskaka, naturligtvis i klubbens färger gult och svart. Och enligt tränaren Magnus Haglund kunde det bli en mycket lång fest.

ARTIKELN HANDLAR OM