”Straff – det är solklart”

Här visar Sportbladet straffsiutationen för AIK

FOTBOLL

Här får AIK-spelarna se straffsituationen i Borås.

Reaktion?

– Det är ju en klockren straff, säger Niklas Sandberg.

Foto: Jimmy Wixström
Beskedet. Sportbladets Marcus Leifby ger Niklas Sandberg bildbeviset – det var en solklar hands som domare Peter Fröjdfeldt missade i Elfsborgs straffområde

Stämningen på AIK:s silverbankett på Berns i Stockholm i natt var dämpad.

Och inte blev den så mycket bättre när Sportbladet visade flera spelare och ledare den tveksamma straffsituationen på övertid i Borås.

När matchuret tickat upp till 90.30 sköt Djurgårdens Daniel Sjölund i Elfsborgs straffområde. Bollen studsade upp på Andreas Augustssons utsträckta arm.

– Ja visst, det är ju klockrent. Men var fan är domaren?... där... Men han står ju perfekt och ser det, han borde ha blåst, säger backen Niklas Sandberg.

”En av de bästa”

Domaren Peter Fröjdfeldt valde att fria.

– Det där är solklar straff, det är inget snack om saken. Det är fel av honom att inte döma straff i det läget, säger Dulee Johnson.

– Det är verkligen inte fel att blåsa straff där. Jävligt olyckligt att det blir på det här sättet. Men Peter Fröjdfelt är en av Sveriges bästa domare och han gjorde säkert sitt bästa, säger Nicklas Carlsson.

Andretränaren Nebojsa Novakovic:

– Domaren står bra till och ser hela situationen klart och tydligt. Men gjort är gjort. Vi måste acceptera hans bedömning även om Elfsborg fick en straff mot Gais på en exakt likadan situation.

Han valde ändå att vara ganska mild i sin kritik.

– Det är ett svårt läge för domaren att blåsa straff. Övertid i den sista avgörande matchen, det krävs mycket för en straff i det läget.

Flera av AIK-spelarna var bittra efter andra platsen i allsvenskan.

Det var ju så nära.

Och de hade ju saken i egna händer med två matcher kvar.

Inget silverfirande

– Det känns riktigt tungt just nu. Vi har ju haft chansen tidigare att skaffa oss ett bättre utgångsläge inför sista omgången. Och vi kunde haft saken i egna händer. Det är bittert. Det här blir inget silverfirande, mer en avslutningsmiddag, säger Sandberg.

Nebojsa Novakovic öste beröm över lagets insats den här säsongen.

– Vi lockar över 30 000 till Råsunda idag. Det går inte om vi inte spelar bra fotboll. Det är inte många lag som har något att hämta när vi spelar hemma. Nästa säsong ska vi vara lika bra på bortaplan.

Marcus Leifby

ARTIKELN HANDLAR OM