”Hoppas att klubben är intresserad”

Berglund öppnar för återkomst i Elfsborg

FOTBOLL

BORÅS

 Elfsborg har 15 miljoner redo att lägga på en enda spelare.

Här är en som är sugen.

– Hoppas att Elfsborg är intresserat av en hyfsat erfaren anfallare om ett tag, säger Fredrik Berglund, 27, till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån
Bella på väg hem? Fredrik Berglund öppnar för återkomst i Elfsborg.

Konkurrensen i storklubben FC Köpenhamn är stenhård (se lista intill), vilket kan öppna för Boråsklubben som gör en rejäl satsning mot Europa. Berglund slår dock fast att han vill vinna danska SAS-ligan innan en comeback i allsvenskan är aktuell.

– Hade jag fått frågan i dag hade jag sagt nej. Men det kan ändras och man vet inte hur min situation ser ut efter säsongen. Det beror på hur mycket speltid jag får. Just nu går det jäkligt bra för mig i FCK och jag trivs kanon, säger han.

Fick ett jättebud

Redan i somras fick Berglund ett jättebud av Elfsborg men valde FCK och spel i Champions League.

Du utesluter inte att det kan bli Elfsborg nästa sommar?

– Jag kan varken svara ja eller nej på den frågan i dagsläget. Men när jag flyttar hem är det bara Elfsborg som gäller.

– Det där med storsatsning låter kul och man får väl hoppas att de är intresserade av en hyfsat erfaren anfallare om ett tag. Vi får avvakta och se vad som händer.

I går missade Fredrik Berglund Elfsborgs guldmatch på grund av att han själv spelade (3-1-seger i derbyt mot Bröndby).

”Ett jäkla partaj”

– Jag fick rapporter då och då. Så jävla rättvist att Elfsborg vann. Jag gläds med hela gänget och det hade varit kul att vara med på festen.

– Vi har cupmatch redan på onsdag men jag får väl fira med en enkel öl i kväll i alla fall. Jag har försökt att ringa killarna men det är ju ett jäkla partaj och ingen svarar, säger Berglund.

Markus Eriksson