Först utslagen – sedan guldhjälte

Strömberg åkte ur allsvenskan – men firade med Elfsborg

FOTBOLL

KALMAR. Snacka om dubbla känslor.

Martin Strömberg åkte ur allsvenskan med Örgryte – och blev samtidigt svensk mästare med Elfsborg.

– Men just nu känns det mest tungt, säger han till Sportbladet direkt efter matchen.

Foto: Scanpix
Blandade känslor. Efter elva raka säsonger i allsvenskan åkte Örgryte ner i superettan. Mittfältaren Martin Strömberg lämnade laget i går kväll för att festa med guldkompisarna i Elfsborg.

Örgrytemittfältaren Martin Strömberg, 28, upplevde en minst sagt kluven eftermiddag på Fredriksskans. Gång efter gång fick han förklara vilka känslor som var starkast – besvikelsen över degraderingen med Örgryte eller guldet med Elfsborg.

I somras valde Martin Strömberg nämligen att acceptera att bli utlånad från Elfsborg till Örgryte med en förhoppning om mer speltid. Han bytte en tillvaro med osäker plats i startelvan till en given plats.

”Med från början”

Men också en tillvaro från att slåss om guldet till att strida för ett förnyat allsvenskt kontrakt.

Innan klubbytet hann Strömberg dock spela sju matcher för Elfsborg den här säsongen – och det räcker nu för att han ska få en av de 16 guldmedaljer som tilldelas de spelare som gjort flest matcher under säsongen.

– Det är jättekul för Elfsborg att de vinner och jag är naturligtvis jätteglad för att jag var med och la grunden för detta.

Hur delaktig känner du dig i guldet?

– Delaktig och delaktig? Jag vet inte. Men jag var med under hela vårsäsongen och hela vinterträningen. Jag spelade ändå ett antal säsonger i Elfsborg. Det var ju länge sedan vi började bygga laget, säger Martin Strömberg, som kom till Elfsborg 1998.

Men det var ändå en besviken svensk mästare som mottog gratulationer av sina Öis-kamrater efter matchen i Kalmar. Martin Strömberg hade svårt att glädja sig över den guldmedalj han gjort sig förtjänt av.

”Känns tråkigt”

– Det här känns jättetråkigt. Man tränar och sliter ihop under säsongen ? och så åker man ur. Att åka ur är det tråkigaste som finns.

Efter matchen åkte Martin Strömberg, enligt Tv4, till Elfsborgs guldfirande i Borås.

Man kan ana vilka känslor som var starkast då.

Markus Alexandersson