”Vi ska bli överlägsna”

Stenhård fysträning ska göra AIK till guldvinnare nästa år

FOTBOLL

Nästa år ska AIK bli ännu bättre, men inte genom en massa värvningar. I stället är det hårdare träning som ska lyfta laget ytterligare.

– Vi ska bli överlägsna i Sverige, vi ska bli bättre än storlagen i Europa, säger fys-tränaren Thomas Lindholm.

Foto: Jimmy Wixtröm
Biter ihop. Trots en imponerande säsong och en imponerande sista match gick guldet ur AIK och Mats Rubarths händer. Men nästa säsong ska revanschen komma. Receptet: hård fysträning – som Real Madrid.

Det var Thomas Lindholms träning som gjorde Djurgården till det fysiskt starkaste laget i Sverige. Förra året tog han över ett AIK som var i dåligt skick och första säsongen i superettan kunde han inte göra så mycket som han hade velat.

– Första året hade jag hoppats höja spelarna ännu mer fysiskt än vi gjorde, men det var så mycket skador så det var bara att inse att kan jag få dem skadefria så skulle det vara en prestationshöjning i sig. I år kunde vi inte ha kört mycket hårdare än vi har gjort för då hade vi åkt på skador och kanske blivit övertränade. Men vi har lite till och ta och vi ska ta det nästa år, säger han.

Nå en hög nivå

I år har AIK haft väldigt lite skador. Nästa är ska det bli ännu bättre på den fronten, men framförallt ska laget klara av att springa sönder motståndet.

– Vi ska vara överlägsna fysiskt. Vi ska nå en hög internationell nivå. Sedan om vi inte kan nå dit fotbollsmässigt så är det en sak, men jag tror att vi kan nå dit också, säger Lindholm.

Ni ska bli bättre än alla andra lag i Sverige?

– Ja, det är ju målsättningen och det tror jag absolut att vi klarar av. Grabbarna är otroligt ambitiösa och det är ständigt garv. De samlar ihop pengar för att jag ska åka på semester, men det är med hjärta man säger det.

Du pratar om storlagen, Real Madrid och Manchester United?

– Fysiskt ska vi definitivt kunna nå dit och till och med bli bättre än så. Ska vi kunna mäta oss med de lagen så måste vi ha något vi är bättre på och då. De har ju samlat ihop de kanske bästa bollirarna i världen. Ska vi kunna slå de lagen så är det med en bättre organisation och en bättre fys.

Stenhård träning

AIK-spelarna kan alltså samla ihop hur mycket pengar de vill. Thomas Lindholm tänker köra hårt med silverlaget nästa år också. Så att det blir guld 2007.

– De har visat vad de kan och de kan lite till, säger han.

Orkar de?

– Jodå, det gör de.

Robert Laul, Daniel Sjöberg