”Det känns om att de varit minst dåliga i år”

Elfsborg hyllade av alla – utom fjolårsmästarna

FOTBOLL

Dagen efter Elfsborgs guldfest hyllas klubben runt om i fotbolls-Sverige.

Av alla – utom fjolårsmästarna.

– Det känns som de varit minst dåliga i år, säger Djurgårdens Tommy Jacobson till Fotbolldirekt.com.

Foto: Lasse Allard/Arkiv
Vass. Djurgårdens Tommy Jacobson stämmer inte in i hyllningskören över Elfsborgs guld. ”Kul för dem att vinna någon gång också”.

Elfsborg vaknade upp efter en lååång segernatt i ett Borås fortfarande segerrusigt efter 1–0-segern mot Djurgården och guldfnattet på Borås Arena.

Trötta.

Lyckliga.

Hyllade.

Trötta, lyckliga, hyllade

Sportbladets Lasse Sandlin – en av få experter som tippade Elfsborg som segrare innan säsongen – har segeranalysen klar.

– Det var ganska logiskt att de vann. På förhand hade Elfsborg allsvenskans starkaste mittfält.

I en enkät på fotbollssajten Fotbolldirekt.com stämmer flera fotbollsröster in i hyllningskören.

– Jag tror laget har goda chanser att lyckas bra i Europa nästa år. De kan till och med nå Champions League. De har en bra spelmodell och många spelare på väg uppåt. Jätteroligt att de vann, säger Helsingborgs försvarare Andreas Jakobsson.

MFF-bossen Bengt Madsen tycker att det är roligt att storstadsdominansen bryts.

– Jag tycker det är roligt att det är ett lag utanför Stockholm, Göteborg och Malmö som vinner. Det bevisar att man kan vinna även i en mindre ort.

Jacobson – vasst syrlig

Lika muntra verkar inte fjolårsmästarna vara; Tommy Jacobson – ordförande i Djurgården Fotboll AB – kan inte hålla inne med sin besvikelse över Difs mörka 2006. Finansmannen är syrlig i sin ”hyllning”.

– Kul för dom att vinna någon gång också. Annars bryr jag mig inte särskilt när det inte är vi som vinner. Men Elfsborg är värdiga mästare, de har legat i täten nästan hela tiden. Det känns som de varit minst dåliga i år.

Anders Burström