Blåvitts nya ledare

Tränartrion presenterades i dag – Landberg petas: ”Jag är oerhört besviken”

Foto: KAMERAPRESS
HÄR TAR DE ÖVER IFK GÖTEBORG Teddy Olausson, Stefan Rehn, Jonas Olsson och Blåvitt-basen Stig Lundström på väg till dagens presskonferens.
FOTBOLL

Stefan Rehn, Jonas Olsson – och Teddy Olausson, Floda.

Så ser IFK Göteborgs tränartrio ut som presenterades klockan 14.00 i dag.

– Det är en stor utmaning, säger Stefan Rehn.

Foto: BILDBYRÅN
BITTER Stefan Landberg ingår inte i IFK Göteborgs tränartrojka, som presenteras i dag – och det gör trotjänaren oerhört bitter.

Trotjänaren Stefan Landberg petas, som sportbladet.se kunde avslöja redan vid lunchtid, av skrällen från Olausson – och går nu till attack mot Blåvitt.

– Jag är oerhört besviken på hur det här har gått till. Det har inte skötts snyggt. Jag har varit i klubben i tolv år. I fredags fick jag reda på att jag inte skulle få fortsätta. Det var inte så här man trodde att det skulle gå till när man slutade efter tolv år, säger Landberg.

Stefan Landberg vänder sig framför allt mot att han inte informerats tidigare.

– Jag hade inte fått några indikationer om det här. Nu är vi en bit in i november och då är det inte så jäkla lätt att hitta nytt jobb, säger han.

Fick du någon motivering?

– De ville ha en nystart. Samtidigt vet jag ju om spelreglerna, mitt konrakt gick ut. Men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är jäkligt besviken.

I stället blir det Flodas förre tränare Teddy Olausson som går in bredvid Stefan Rehn och Jonas Olsson.

Klockan 14.00 presenterades tränartrion.

Rehn och Olsson bir huvudtränare med delat ledarskap, färskingen Olausson blir assisterande. Olausson har signat för två år, Rehn och Olsson för tre säsonger.

– Vem som bär yttersta ansvaret? Om det är någon som är ansvarig är det väl jag, säger sportchefen Håkan Mild och skrattar.

Stefan Rehn, som spelade i Blåvitt 1990-95:

– En stor utmaning, det är verkligen kul att vara tillbaka i IFK Göteborg.

Robert Laul, Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM