BP: Var lika dåliga igen

Två mål i Häcken och psykning inför returen

Foto: Peter WIXTRÖM
Lätt match Stefan Bergtoft gladdes både åt sitt mål och över det allmänt dåliga motståndet som han gärna ser repris på i nästa möte.
FOTBOLL

BK Häcken såg inte ut som ett allsvenskt lag på Söderstadion. Spelarna i BP var inte imponerade.

– De får gärna vara såhär dåliga i returen också, säger Stefan Bergtoft.

Inför mötet på Söderstadion var BK Häcken stora favoriter mot lilla Brommapojkarna. Men det var BP som tog tag i spelet från start och man visade ingen respekt alls för sina namnkunniga motståndare

– Nej, det är ju inte direkt Real Madrid vi möter, säger skyttekungen och 2–0-målskytten Olof Guterstam.

Comebackande mittfältaren Stefan Bergtoft hade inte trott att gästerna skulle vara så lätta att tas med.

Inte imponerad

– Nej, man har väl lite onödig respekt bara för att de kommer uppifrån. Men det lilla man har sett av dem så har de känts bättre. Nu gör vi en väldigt bra match och det ska ingen ta ifrån oss, men lite mer hade jag förväntat mig av dem.

Thomas Lagerlöf gjorde också comeback och stod precis som Bergtoft för en stor arbetsinsats. Inte heller han var direkt imponerade av motståndet.

– Det är ett bra lag med många bra spelare, men som alla lag så blir de lite frustrerade när det går emot. De spelar bra stundtals, men det är väldigt mycket upp och ner. Över tio matcher slår de oss säkert i de flesta, men i två matcher så kan vi vara med och hota i alla fall, säger Lagerlöf.

Inget i förskott

Ingen vill dock ta ut något i förskott. Respekten för BK Häcken har inte försvunnit på något sätt och att spela på Rambergsvallen på söndag blir något annat.

– Det är ett bra läge vi har skaffat oss, men det är bara halvtid. Vi är målfarliga så jag har svårt att tänka mig att vi inte gör något mål.

Häckens tränare Reine Almqvist var mycket besviken efter matchen, men han erkände utan omsvep att BP var det bättre laget.

– De vann klart rättvist. Vi startar dåligt och det präglar hela matchen. Det enda vi kan göra nu är att rulla upp ärmarna och jobba stenhårt på söndag.

Kollegan i BP, Claes ­Eriksson, var betydligt gladare över resultatet.

– Jag är stolt över killarnas moral, deras sätt att genomföra matchen taktiskt. Men det gäller att vi är ödmjuka. Vi har ytterligare 90 minuter kvar.

Så vinns kvalet

Daniel Sjöberg