Nu vill FCK ha Bajens stjärna

"von Schlebrügge är helt rätt man för Köpenhamn"

Foto: BILDBYRÅN
Kan lämna HAMMARBY Max von Schlebrügge är aktuell för FC Köpenhamn.
FOTBOLL

Max von Schlebrügge kan få byta Royal League mot Champions League redan i vinter.

Sportbladet kan avslöja att FC Köpenhamn är ute efter hammarbybacken.

- Jag har hört att de visat intresse, säger von Schlebrügge.

FC Köpenhamn fortsätter mjölka allsvenskan och svensk fotboll på de bästa spelarna.

Efter Alvaro Santos, Atiba Hutchinson, Ailton Almeida, Marcus Allbäck, Oscar Wendt och Tobias Linderoth med flera är turen kommen till von Schlebrügge.

- Jag har hört att de visat intresse, säger von Schlebrügge till Sportbladet.

Enligt Peter Sloth, fotbollsreporter på Ekstrabladet i Köpenhamn, skulle 29-årige Bajenförsvararen passa perfekt i Champions League-klubben.

Har blivit bränd

- Vänsterbackarna Oscar Wendt, 21, och André Bergdölmo, 35, är för ung respektive för gammal. Sen är de på väg att göra sig av med en av tre mittbackar - Dan Thomassen, säger Sloth och fortsätter:

- von Schlebrügge är helt rätt man för FCK. Han har inte spelat i någon europacup denna säsongen, han är erfaren men inte för gammal och han kan spela både som mittback och vänsterback.

Max, som blivit bränd en gång tidigare när han förra sommaren var på väg till Porto, är fåordig om FCK:s intresse.

- Jag har lärt mig med åren att inte lyssna allt för mycket förrän det finns något på bordet. Jag har inte hört något konkret. Jag väntar och ser vad som händer. Jag har ett år kvar med Hammarby och det är det jag går efter nu, säger Max.

"Vi vill förlänga"

Skulle von Schleebrugge lämna hamnar Hammarby i en akut försvarskris: det är redan klart att Pétur Marteinsson återvänder hem till Island och Fredrik Stoor är på väg till Rosenborg.

-Vi vill förlänga med Max och har börjat förhandla med honom, säger Hammarbys vd Henrik Appelqvist.

Men om von Schlebrügge inte vill förlänga måste Bajen släppa honom antingen nu i januari eller i sommar för att få betalt för honom.

FCK, som är ett börsnoterat företag och därför aldrig kommenterar värvningar innan de är klara, förnekar inte intresset för svensken.

- Självklart känner vi till honom. Att koppla samman honom med oss kan man göra om man vill, men som vanligt har vi inga kommentarer när det gäller spelarköp och -försäljningar, säger sportchefen Carsten V Jensen till

Ekstrabladet.

Köpenhamn - ett lag med allsvensk prägel

Oscar Wendt.