"Jag kan så mycket mer"

Quirino ger inte upp trots årets misslyckande

FOTBOLL

Han levde aldrig upp till förväntningarna under 2006. Men tro inte att Thiago Quirino ger upp. Nu siktar Djurgårdsbrassen mot 2007.

- Det finns mycket mer att hämta hos mig, säger han.

Foto: JOHAN BÄVMAN
BARA ATT GLÖMMA Quirino hade inte mycket att jubla över den gångna säsongen.

När det blev känt att Djurgården värvat den brasilianske U20-landslagsanfallaren Thiago Quirino från Atletico Mineiro ökade förväntningarna på svenska mästarna än mer.

Höga förväntningar

Quirino kom till Sverige med en imponerande meritlista. Blåränderna la upp 14 miljoner kronor för att få loss brassen och således kom han till Sverige med ett tryck på sina axlar som bara en stor prislapp och fina meriter kan skapa.

Ofta bänken

Han levde som bekant inte alls upp till förväntningarna. I år har han mest fått nöta bänk.

- Det har inte varit bra, jag har inte alls spelat på min nivå. Men jag ser det här som ett läroår, som min tid att komma in i allt. Jag har inte känt mig riktigt på topp fysiskt, jag är inte van med den typ av styrketräning som man har i Sverige.

-I Brasilien jobbar vi bara i maskiner, här är det mest fria vikter. Jag tycker inte att det har fungerat så bra för mig och jag har inte alls känt mig lika snabb som jag har varit tidigare.

- Dessutom är spelet väldigt annorlunda, i Brasilien håller vi bollen mycket mer längst marken, har tålamod och passar mycket, här spelar man rakare och med mer långbollar, det tar tid att lära sig, säger han till dif.se.

Siktar på startelvan

Djurgården hoppas fortfarande att Quirino ska nå upp till sin fulla potential även på svensk mark. Brassen vet vad som krävs.

- Jag kommer att träna ännu hårdare nästa år och se till att spela bättre och ta en plats i startelvan igen. Jag vet vad jag kan och kan jag bara lägga om fysträningen lite och komma i riktigt bra fysisk form så finns det mycket mer att hämta.

Djurgården har 14 miljoner skäl att hoppas att han har rätt.

Daniel Sjöberg