Pablo hetast – men inget nytt om kontraktet

FOTBOLL

Målskytt, utburen på bår och hyllad av tränaren. Pablo Pinones-Arce är Hammarbys hetaste spelare just nu. Frågan är hur länge?

– Jag vet inte, säger han.

Nytt mål, men inget nytt besked med andra ord. Pablo Pinones-Arces framtid är fortsatt höljd i dunkel. Hammarbys nye tränare Tony Gustavsson vill behålla honom och har gjort det klart för klubben.

– Förutsättning för att jag ska vara kvar är att tränaren vill ha mig här och vill satsa på mig. Sedan finns andra saker som spelar roll, säger Pablo.

Till exempel?

– Att klubben vill satsa på mig, att det fortsätter att satsas på Hammarby och att vi ska vara ett topplag i allsvenskan. Det är upp till båda parter att försöka lösa det här.

Turerna kring Pablo Pinones-Arce har varit många, men det är inte förvånande att klubben nu vill behålla honom efter alla mål under hösten. Mot Lilleström slog han till igen. Han gjorde 1–0 efter 24 minuter på en straff han ordnat själv.

– Det har känts bra. Det är bara att köra på och försöka sätta de chanser man får.

Han fick bäras ut på bår efter att ha fått en smäll på foten i andra halvlek, men det är ingen fara. Det blir troligen spel redan på torsdag mot Bröndby.

Dominerade

Då behöver Hammarby tre poäng. Tränaren Tony Gustavsson var besviken på slutresultatet 1–1 trots att Hammarby dominerade spelet.

– Tittar man på så många chanser vi skapar så bör vi göra mer än ett mål. Och med tanke på hur chansartat deras backlinje spelar så bör vi komma in bakom mer än vi gjorde.

– Det var för många offside och för lite frilägen, säger Gustavsson efter sin första match på Hammarby-bänken.

Är du inne i det nu?

– Ja, det tycker jag.

Pablo Pinones-Arce har bara gott att säga om nye tränaren.

– Det har känts bra. Han har varit jävligt engagerad och mycket entusiasm.

– Det har verkat bra än så länge så jag har inget negativt att säga.

Vad säger du om Pablo, Tony?

– Han visar bra attityd, inte minst när det gäller att ta försvarsarbetet.

Pablos kontrakt

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM