Hammarbys osäkra elva

FOTBOLL

Stora delar av säsongen har Hammarbys startelva sett ut som nedan. Sportbladet går här igenom läget hos dessa elva spelare.

Ante Covic. Australiensaren flyttar hem. Målvakten har varit i klubben länge. Nu jagar Hammarby en ersättare. Erland Hellström och Johan Dahlin är aktuella.

Fredrik Stoor. Högerbacken är nära en flytt till norska storklubben Rosenborg. Suleyman Sleyman den naturlige ersättaren när han kommer tillbaka från sin ljumskskada.

Petur Marteinsson. Flyttar hem till Island. Har ersatts på ett bra sätt av Jose Monteiro under hösten.

Max von Schlebrügge. Jagas av den danska storklubben FC Köpenhamn som ser von Schlebrügge som den perfekta värvningen för en fortsättning i Europa.

David Johansson. Ser ut att bli kvar i Hammarby.

Petter Furuseth Olsen. Flyttar med största sannolikhet hem till Norge där flera klubbar är intresserade efter norrmannens kanonsäsong i allsvenskan.

Sebastian Eguren. Ännu är inget klart med mittfältaren som varit en av Hammarbys bästa sedan han kom till klubben på lån från Rosenborg.

Erkan Zengin. Trots alla rykten – Erkan Zengin ser ut att bli kvar i Hammarby.

Jeffrey Aubynn. Göteborgssonen trivs i Bajen verkar det. Allt talar för att han blir kvar.

Pablo Pinones-Arce. Först ville inte Hammarby förlänga, sedan ville inte Pablo. Nu vet ingen vem som vill vad tycks det. Tony Gustavsson hoppas få behålla Pablo.

Paulinho Guara. Årets skyttekung har sagt att han vill stanna i Hammarby.

Gustavssons kommentar: Jag är inte orolig, men vi jobbar intensivt för att komma till ett beslut i spelarfrågorna. Sedan om det är ett negativt beslut så är det ändå positivt på så sätt att man får en chans att gå på de andra spår man har. Jag känner beslutsamhet inför att bygga ett så slagkraftigt lag som möjligt till nästa år.