Halmstad nobbade drömbud på Djuric

Kan förlora miljoner på talangen: "Var för lågt"

FOTBOLL

Franska mittenlaget Lorient erbjöd drygt sju miljoner kronor för Dusan Djuric.

Men Halmstad nobbade budet.

- Vid den tidpunkten tyckte vi att det var åt helvete för lågt , säger ordföranden Arne Ekstrand.

Nu kan HBK tvingas att släppa Djuric för en avsevärt lägre summa.

Foto: BILDBYRÅN
franskt villebråd Franska ligaklubben Lorient ville köpa Dusan Djuric i somras - men Halmstad tackade nej till sju miljoner.

Det var i slutet av juli som den nuvarande franska ligatian Lorient lämnade ett konkret bud på Halmstads och U21-landslagets mittfältselegant Dusan Djuric, 22.

Enligt franska uppgifter låg budet på 800 000 euro, alltså över sju miljoner svenska kronor.

- Det var i den storleksordningen, bekräftar HBK:s ordförande Arne Ekstrand - som svarade tack men nej tack.

"Mer pengar idag"

- Vid den tidpunkten tyckte vi att det var åt helvete för lågt. Det kanske är mer pengar om det kommer i dag, och ännu mer om det kommer till sommaren, men ställt mot vårt tabelläge i somras så var det inga pengar att tala om, säger Ekstrand.

Dusan Djurics kontrakt går ut efter säsongen 2007 och med tanke på att han hade ett svagt 2006 är det tveksamt om HBK får ett lika lukrativt erbjudande en gång till.

Tvingas sälja för fem

För att inte förlora Dusan som bosman kan HBK tvingas att sälja honom för en summa kring fem miljoner kronor, vilket gör honom ännu mer intressant för allsvenska klubbar som Malmö FF, AIK och Djurgården.

- Men det är inte aktuellt med en försäljning inom Sverige. Det har Dusan varit tydlig med, det är HBK eller utlandet som gäller. Vi hade möte med honom så sent som igår och vi har en bra dialog, säger Arne Ekstrand som är optimistisk till att blir en försäljning till utlandet för en summa som HBK blir nöjda med.

- Något lär dyka upp till årsskiftet, säger Ekstrand.

Djuric har i en intervju med Sportbladet sagt att han inte vill utesluta en flytt inom Sverige, men att förstavalet är utlandet.