Nästa kap – Lantz

Miljonär vill köpa Bröndbyproffset till Helsingborg

FOTBOLL

Högst upp på Helsingborgs önskelista står mittfältaren Marcus Lantz.

Enligt uppgifter till Sportbladet vill nu Hif:?s värvningskung och multimiljonären Bengt Adolfsson köpa loss Bröndbyproffset.

– Självklart är Lantz en spelare som är intressant, säger sportchefen Bosse Nilsson.

Foto: AP
Flyttar från danmark? Marcus Lantz spelar just nu i danska Bröndby. Laget går dåligt och enligt uppgifter till Sportbladet vill Helsingborg ha honom i laget nästa år

Helsingborgtränaren Stuart Baxter har en önskning som står högt över alla andra inför nästa säsong.

– Det är ingen hemlighet att vi behöver en central mittfältare med karaktär och rutin att höja laget ytterligare en nivå, säger Baxter.

Marcus Lantz, 31, passar perfekt in i den beskrivningen.

– Visst är det så. Det är en mycket bra tvåvägsspelare. Han har bra passningar och är dessutom en skicklig bollvinnare, säger Bosse Nilsson.

Spel i europa lockar

Lantz och hans Bröndby har haft en tung säsong. Klubben har en lång tradition av att vara med och slåss om ligatiteln, men i år har allt gått fel.

Laget parkerar på en sjundeplats i tabellen, hela 16 poäng efter FC Köpenhamn i toppen. Laget har åkt ur den danska cupen och Uefacupen och i dagsläget tyder ingenting på spel i Europa till hösten. Att Helsingborg till hösten ska kvala till Uefa­cupen talar för att Lantz är intresserad av en hemflytt då spel i Europa väger tungt.

– Självklart är han en spelare som är intressant för oss. Men problemet är att han har kontrakt med Bröndby, säger Bosse Nilsson.

Men det behöver inte vara ett problem.

Inte när Bengt Adolfsson vill se Marcus Lantz i Helsingborgtröjan.

Med sitt HIF Support har Adolfsson resurser på över en halv miljard. Han har finansierat köpet av Andreas Jakobsson från Southampton och han ligger bakom värvningen av Henrik Larsson.

Tog guld med Hif

Enligt uppgifter till Sportbladet vill nu Adolfsson återigen öppna plånboken och locka hem ännu en återvändare till Helsingborg.

Marcus Lantz spelade för Helsingborg mellan 1994 och 1999.

– Tanken är väl att han en gång ska bosätta sig här i Helsingborg, säger Bosse Nilsson, som själv såg till att Lantz kom till HIF.

Sportbladet har förgäves sökt Bengt Adolfsson och Marcus Lantz för en kommentar.

Superköpen Adolfsson legat bakom

Mattias Larsson, Stefan Persson