Bajen kan få nio nya bosmanfall

Hammarbys sportchef: Vi arbetar med att förlänga kontrakten

Foto: andreas hillergren
Kontrakt sökes Furuseth-Olsen, Marteinsson, Pinones-Arce... och nu läggs ytterligare nio namn till listan över spelare som inte har kontrakt längre än årets säsong och därmed riskerar att gå som bosmanfall.
FOTBOLL

Hammarbys klubbledning har haft ett tungt 2006.

2007 kan bli lika jobbigt.

Hela nio spelare sitter på utgående kontrakt.

– Arbetet med att förlänga kontrakten är i gång, säger sportchefen Thomas Andersson.

Det har stormat ordentligt kring Hammarbys klubbledning under året. Kritiken har handlat om att man varit försent ute med att förlänga flera nyckelspelares kontrakt.

Ett antal av dessa kunde därför lämna klubben som bosman; Petter Furuseth-Olsen, Pétur Marteinsson, Pablo Pinones-Arce och Ante Covic.

Kontrakt går ut

Inför säsongen 2007 väntar nya problem för den pressade klubbledningen. Enligt uppgifter till Sportbladet har hela nio spelare kontrakt som går ut efter årets säsong – bland annat nyckelspelare som Max von Schlebrügge, Jeffrey Aubynn, Mikkel Jensen, Erkan Zengin och Petter Andersson.

– Det är bara att konstatera att vi har nio spelare vars kontrakt går ut efter säsongen. Någon gång ska ju ett kontrakt gå ut.

Är det en bra eller dålig situation?

– Jag förstår inte frågan. Det beror ju på om vi vill förlänga eller inte.

Vill ni förlänga med de här spelarna?

– Det arbetet är i gång.

Kommer ni att hinna klart innan säsongen är slut då ni riskerar att tappa dem som bosman?

– Ja, det kommer vi.

Hur ser ni på om någon av spelarna inte skulle vilja förlänga sitt kontrakt?

– Det är en fråga för styrelsen. Vi har ingen generell åtgärd, utan det avgörs från fall till fall, säger Thomas Andersson.

Stoppa spelare

Hammarby var en av de första klubbarna i Sverige att stoppa spelare från spel när de inte ville förlänga sitt kontrakt. Året var 2004 och spelarna Kennedy Bakircioglü och Mikael Andersson.

Robert Laul