Fansen rasar: ”Vi vill inte ha Hulsker”

Övergångsrykten väcker ont blod – i Ålesund

Foto: Canal plus/Robin Nordlund
Knytnävsslag AIK:s Bernt Hulsker har hamnat i blåsväder sedan det blev känt att han är aktuell för norska Ålseund. Anledningen: knytnävsslaget mot Ålesundsspelaren Peter Werni förra säsongen.
FOTBOLL

Sedan det blev känt att AIK:s anfallare Bernt Hulsker kan vara aktuell för norska Ålesund har en hetsig hatkampanj startat på klubbens hemsida.

I Ålesund är Hulsker nämligen ett avskytt namn.

– Vi vill inte ha honom hit, säger supporterklubben Stormens ordförande Tom Walderhaug till VG Nett.

Bakgrunden är bland annat att när Hulsker spelade i grannklubben Vålerengen säsongen 2003, sade han att de två mötena mot Ålesund skulle bli ”sex enkla poäng”.

Men framförallt är han hatad efter ett överfall på Ålesunds Peter Werni förra säsongen. I direktsänd match klippte Hulsker till med knytnäven rakt över Ålesundsbackens ryggrad.

Efter det tilltaget blev Hulsker mordhotad på Ålesunds supportersida på nätet.

– Vi har inte glömt vad han har sagt, Det är väldigt delade meningar om huruvida han kan förstärka laget, men lyckligtvis är det inte jag som ska avgöra det, säger Walderhaug till VG Nett.

Om Bernt Hulsker dyker upp i Ålesunds orangea dräkt nästa säsong tror Walderhaug att mottagandet kommer att bli... svalt.

– Det blir nog blandat. Han behöver prestera på en extraordinärt hög nivå för att bli godtagen. Kanske om han ger oss 50-60 mål under säsongen, säger supporterordföranden med ett leende.

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM