”Urban vill att skeppet ska framåt"

Efter bilolyckan – Gif Sundsvall anställer ny klubbchef

FOTBOLL

Gif Sundsvall anställer en ny tillförordnad klubbchef.

Torbjörn Wiklund tar över Urban Hagbloms uppgifter under sex månader.

– Vi är övertygande om att det här är vad Urban vill, säger sportchefen Cain Dotson till sportbladet.se

Den tidigare klubbchefen vårdas fortfarande på sjukhus efter den allvarliga olyckan i juldagarna, men har under de senaste dygnen ”uppvisat allt fler och längre perioder av vakenhet”, enligt Giffarnas lagläkare Klas Sjöström som sköter mediekontakterna gällande Hagblom.

Samtidigt avslöjas det i dag att Hagblom inte kommer att komma tillbaka i sin roll under den närmaste tiden och den allsvenska nykomlingen har valt att tillsätta en tillförordnad klubbchef.

– För Urbans skull har vi fattat det här beslutet, han vill mer än något annat att skeppet Giffarna ska vidare framåt och att arbetet runt klubben förädlas, säger Cain Dotson.

Torbjörn Wiklund har tidigare suttit i klubbens styrelse och kommer från och med nu att få en central post i ledningen.

– Torbjörn kommer att jobba med marknadsfrågor, mot näringsliv och kommun. Det känns bra för mig personligen eftersom att jag känner honom väl och även för klubbens del med tanke på hans erfarenhet, säger Dotson som arbetar kvar i sportchefsrollen.

Har det varit ett svårt beslut att fatta, med tanke på Urban?

– Nej, han hade slagit ihjäl oss om han fått reda på att vi bara suttit här och tyckt synd om oss själva under tiden han blir borta.