AIK-stjärna till Birmingham

Klart i dag: Klubben ger tillstånd för Dulee Johnson att träna med Premier Legue-klubben

FOTBOLL

Dulee Johnson, 23, kan vara förlorad för AIK.

Klubben har nu gett mittfältaren tillstånd att träna med engelska Premier League-laget Birmingham.

– Vi för samtal med representanter för Birmingham och intresset är så pass seriöst att vi väljer att släppa i väg Dulee en vecka, säger AIK:s sportchef Ola Andersson till sportbladet.se.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Dulee Johnson.

Dulee Johnson har under hösten varit ryktens man.

– Han är en av allsvenskans bästa mittfältare och nackdelen med att ha bra spelare i sitt lag är ju att de blir attraktiva för andra klubbar. Men vi är noga med att det ska kännas rätt. Vi, och Dulee, har tackat nej till ett par klubbar, bland annat från Holland, under hösten, säger Ola Andersson.

Har nobbat klubbar i Holland

Nu kan mittfältaren ändå vara förlorad för AIK.

AIK har, skriver klubben på hemsidan, beviljat tillstånd för Johnson att besöka Birmingham City, Premier League-klubben där bland annat svensken Sebastian Larsson spelar.

Han åkte till Birmingam i går och ska vara där i en vecka. Syftet med besöket är att han ska få visa upp sig och få känna sig för där borta.

Räknar ni med att han är förlorad för AIK?

– Ne, absolut inte. Men det här intresset är så pass seriöst att vi känner att vi vill låta Dulee åka till Birmingham. Om en klubb i Premier League är intresserade av våra spelare måste vi förstås lyssna.

– Anledningen till att vi går ut med det här är att vi inte vill få några spekulationer om varför han inte tränar med oss den här veckan.

Har Dulee Johnson själv sagt rakt ut att han vill lämna AIK?

– Nej, han har ingen jättesträvan att lämna AIK så dort som möjligt. Men det finns en ambition både från hans och AIK:s sida att titta på möjligheter att byta miljö om det dyker upp nåt intressant. Han vill ju spela så högt upp som möjligt och det har vi förståelse för, säger Ola Andersson till sportbladet.se.

Kom från Häcken 2006

AIK har inlett inledande samtal med representanter för Birmingham, men inga konkreta förhandlingar.

Har ni diskuterat ekonomi?

– Det vill jag inte gå in på.

Dulee Johnson kom till AIK från Häcken inför säsongen 2006 och är den defensiva nyckeln på AIK:s mittfält.

Han har kontrakt över 2009.

Birmingham ligger på plats 16 av 20 i Premier League och föll i helgen mot Huddersfield i FA-cupen. Det var en förnedrande smäll för spelare, ledare och fans – och managern Alex McLeish erkänner nu öppet att klubben letar spelare:

– Vi måste definitivt till hit lite nytt folk. Birminghams fans förtjänar bättre än så här, säger han till AP.