Två x Elm bakom KFF:s seger

Ljungskile utan poäng

Foto: Paul Madej / SCANPIX /
Cesar Santin måljublar.
FOTBOLL

Kalmar (TT)

Kalmar är favorittippat i årets allsvenska.

En ovan situation för smålänningarna, som hade påfallande svårt att få igång sitt spel i måndagens match hemma på Fredriksskans.

Det tog drygt en halvlek att dyrka upp Ljungskiles täta och aggressiva försvar, delvis på grund av nervositet.

– Spelarna var ängsliga och det blev inte bättre av att Ljungskile pressade oss så hårt, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand efter sitt lags 3–1-seger.

Kalmar på teknikskola?

Nanne var så missnöjd med passningsspelet att han ville skicka några av sina spelare på teknikskola. Spelarna kan skylla på nerver och ojämnt underlag, men formen är heller inte den bästa.

– Vi har mer att ge. Det gäller bland annat bröderna Elm på innermittfältet – men framförallt Henrik Rydström som tappade många bollar alldeles för enkelt, sade en kritisk Nanne Bergstrand.

Inte förrän i andra halvlek kunde Kalmar höja tempot något och då hängde Ljungskile inte med. Ändå var det ett individuellt misstag som avgjorde. Det menade Ljungskiles tränare David Wilson, som var mycket upprörd över upprinnelsen till Cesar Santins avgörande straffmål.

– Ett idiotiskt försvarsmisstag av oss. Vi har pratat hela vintern om att sätta upp snabba och långa bollar. Ändå gör vi inte det och det är mycket frustrerande.

Kalmars två första mål gjordes av Viktor och Rasmus Elm. Ljungskiles kom från Alexandar Kitic.

Efter två raka förluster i inledningen av årets allsvenska har nykomlingen Ljungskile fått en påminnelse om vad som krävs för att hänga kvar.

Får några matcher till

David Wilson är beredd att ge sitt lag ytterligare några matcher att lära sig skillnaden mellan näst högsta och högsta serien.

– Vi har råd att vänta i fem matcher på att få resultaten med oss. Om vi inte klarar det, måste vi tänka om taktiskt.

Framförallt vill tränare Wilson se sitt lag utnyttja fasta situationer bättre.

– Fast då måste vi också skapa mer än en hörna under en hel match. Kalmar är ett bra lag, men inte så mycket bättre än vi som de var idag.

Kollegan Nanne Bergstrand väntar också på att laget ska lyfta sig en klass.

– Jag är säker på att det lossnar för oss. Men det krävs att alla tar ansvar för sitt jobb på planen. Det här är ingen individuell sport som golf utan ett lagspel och vi har flera spelare som definitivt kan bättre.

Redan på torsdag har lagen nästa chans att få ordning på spelet. Det är tätt mellan omgångarna i allsvenskan under våren.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM