Wernbloom avstängd

”Det är dåligt att vi inte får kritisera domaren”

FOTBOLL

Sexpoängsmatch mot Kalmar på onsdag.

Då är Pontus Wernbloom avstängd – efter protest mot ett domslut.

–?Inte så vettigt, säger tränaren Stefan Rehn.

Foto: Foto: Jonas Ekströmmer/Scanpix
Pontus Wernbloom hade öppet mål, men sparkade hål i luften. Senare snackade han till sig ett gult kort som kan bli kostsamt.

Blåvitt klarade 0–0på Söderstadion trots att Hammarby hade ett stort spelövertag och fler målchanser. Enligt IFK Göteborgs Pontus Wernbloom var resultatet ändå rättvist.

Brände friläge

–?Matchen svängde fram och tillbaka men oavgjort var nog ganska rättvist. Jag kanske skulle gjort mål på min chans och Hammarby kanske skulle gjort mål på någon av sina, säger Wernbloom som i slutet av matchen blev helt fri i straffområdet men sparkade hål i luften.

Några minuter senare drog Wernbloom på sig sin tredje varning för säsongen när han protesterade mot att IFK Göteborg inte fick hörna.

–?Det var inte så vettigt gjort, tycker Blåvittränaren Stefan Rehn.

Skyller på Fröjdfeldt

Pontus Wernbloom skyller på att Peter Fröjdfeldt var för långsam när Blåvitt kontrade.

–?Jag påpekade bara att domaren inte gjorde sitt jobb. Springer han snabbare när vi ställer om ser han att vi ska ha hörna. Jag tycker det är dåligt att vi inte får kritisera domaren när han inte gör sitt jobb. Alla andra får ju kritisera oss.

”Så jävla tråkigt”

Vad sa du till Peter Fröjdfeldt?

–?Jag frågade vad fan jag inte fick hörna för och han blev la trött på mig. Det är så jävla tråkigt men det är inte mycket att lägga energi på nu. Jag är avstängd och får böter och grejer (skratt).

Interna böter?

–?Ja, vi har en viss summa för onödiga varningar.

Hur mycket?

–?Det håller vi inom laget.

Är det tresiffrigt?

–?(skratt) Det har du inte med att göra din lilla råtta, säger Wernbloom som alltså missar sexpoängsmatchen mot Kalmar som har chansen att rycka i tabellen.

”Läge att rycka”

–?De har läge att rycka, absolut. Nu är det upp till oss att slå dem hemma, då är det en öppen historia igen, säger Pontus Wernbloom.

Håller Kalmar hela vägen?

–?Det tror jag inte. Vi mötte dem hemma i supercupen och vann med 3–1. Jag tror absolut att vi kan slå dem igen.

Men det får IFK Göteborg i så fall göra utan Pontus Wernbloom.

ARTIKELN HANDLAR OM