Tre nya skador i AIK

"Inte så roligt"

FOTBOLL

Tre sköna poäng.

Tre jobbiga skador.

Det var både himmel och helvete för AIK på Råsunda i dag.

Det såg trevligt ut från början. Markus Jonsson var tillbaka. Gabriel Özkan gjorde äntligen årspremiär i allsvenskan och Bojan Djordjic satt på bänken. 90 minuter senare var alla tre skadade.

– Det är väl ingen angenäm situation. Man vill ju helst att de ska vara tillbaka. Jag tror inte att de slår upp sina gamla skador. Ja, Bojan gör nog det. Gabbe slår inte upp någon gammal skada och inte Marcus heller, gissar AIK:s tränare Rikard Norling i Canal Plus.

Özkan klev av mycket besviken och lämnade plats för Bojan Djordjic. Strax efteråt klev högerbacken Markus Jonsson ut med en ny skada.

– Jag kunde inte hänga med. Jag trodde att jag skulle få ta på mig målvaktshandskana ett tag, men jag tycker att killarna hanterar det bra, säger matchvinnaren Kenny Pavey.

I den andra halvleken haltade Djordjic av och det såg ut som om det var knäet som krånglade ännu en gång.

– Det här är inget som jag är stolt över som tränare, säger Norling apropå att tre comebackande spelare blev skadade direkt.

Skadorna störde AIK som tvingades möblera om i sin laguppställning vid tre olika tillfällen i matchen.

– Det är jäligt svårt att få rytm i spelet när vi får sådär. Bara att försöka att organsiera om det. Styrka av spelarna att klara av det, säger Norling.