Självmål räddade AIK

"Vi behövde ett skitmål"

Foto: Björn Tilly
Pavey fixade segern.
FOTBOLL

Halmstad var på väg mot en poäng borta mot AIK. Då träffade Kenny Paveys skott Peter Larsson i ryggen och överlistade Marcus Sahlman.

– Deras mål är det bedrövligt att vi ska behöva få emot oss, säger Halmstads tränare Janne Andersson till Canal Plus

Det såg ut att sluta 0–0. AIK hade jagat förgäves, Halmstad hade försvarat sig väl, men Kenny Paveys vilja gav hemmalaget en oerhört viktig seger. Och det var ettt typiskt Kenny Pavey-mål. Tommy Jönsson var före engelsmannen på en löpboll och petade undan den. Till skillnad från Jönsson så stannade dock aldrig Pavey upp. Han nådde bollen och sköt och via ryggen på Halmstads annars suveräne mittback Peter Larsson gick den in i mål.

– Jag tog en chans och som tur var gick den in. Vi behövde ett sådant turmål, skitmål vad du än kallar det, säger Pavey till Canal Plus.

AIK var det bättre laget utan att för den sakens skull glänsa på Råsunda. Den bästa chansen i matchen hade dock Halmstad. Sebastian Johansson fick ett nickläge mitt framför mål, men lyckades på något märkligt sätt få bollen över ribban.

– Deras mål är bedrövligt att vi ska få emot oss. Vi är värda en pinne och vi har matchens bästa chans. Synd att vi ska åka dit på det där målet, säger Halmstads tränare Janne Andersson besviket.

AIK-tränaren Rikard Norling var givetvis nöjd över de tre poängen som innebär att AIK trots allt tar rygg på topplagen, nu är man bara två poäng bakom tvåan Djurgården.

– Vi har behövt skitmål många gånger fram till i dag och det fick vi i dag, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM