Kallades för Judas

Rami: ”Jag sa till bollkallarna att hålla för öronen”

Togs snabbt ner Djurgårdsanhängare drog upp en banderoll precis i början av andra halvlek när Rami Shaaban bytte sida. Där stod det ”Judas”, en signal till Rami. BILD: CANAL
FOTBOLL

”Judas”, ”hora” och ”Isaksson”.

Rami Shaabans första möte med sin gamla publik slutade med hån – och en ny derbynolla.

–?Folk får säga vad de vill, det viktiga är att vi vinner, säger Rami.

Rami Shaaban har fortfarande inte förlorat ett enda Stockholmsderby när han stått i målet.

–?Tre derbyn, tre vinster. Fantastisk statistik, säger han.

De två första vanns med Djurgården, i går vinst med Hammarby – mot Dif.

–? Det var speciellt att spela mot Djurgården. Men vi vann välförtjänt och spelade fantastisk fotboll. Ett drömscenario, säger Rami.

Skanderade ”hora”

Mötet med sina forna fans blev inte lika trevligt. Ett plakat med texten ”Judas” mötte Rami när han kom ut till andra halvlek. Djurgårdsfansen fortsatte med att hylla Andreas Isaksson som Rami konkurrerar med i landslaget, samt skandera ”hora”.

–?Jag sa till bollkallarna att hålla för öronen, de var ganska unga. Det var ord som de yngre inte ska höra.

Tog du illa vid dig?

–?Nä, absolut inte. Folk får säga vad de vill, det skiter jag i. Det viktiga är att vi vinner. Däremot är det synd om alla barn, det är de jag tänker på först och främst som ska behöva få höra sådant.

Hade du väntat dig ett sådant bemötande?

–?Jag blev lite förvånad. Speciellt med tanke på hur min situation i Djurgården var. Självklart hade det varit roligare att bli hyllad, men det hade nog varit att vara för optimistisk (skratt).

Nya bollen – svår

Rami gjorde på nytt en respektingivande insats, agerade säkert i luftrummet och räddade Sebastian Rajalaksos luriga distansskott i andra halvlek.

–?Det går inte att hålla den här nya bollen, speciellt inte när det är blött ute. Den far och flänger. Man får agera som en handbollsmålvakt och bara mota den. De gör det svårare för oss, värre bollar för varje år. Sedan får vi skit av er när vi gör någon groda, säger Rami med ett skratt.

Om Djurgården tycker Rami:

–?De kan nog spela bättre än de gjorde i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM