ÄNTLIGEN

Fem mållösa matcher – då slog Oremo till igen

FOTBOLL

GÄVLE. 463 misslyckade minuter utan mål är över. Johan Oremo såg till att Gefle IF:s måltorka tog slut i den 13:e minuten och 40 minuter senare sänkte Yannick Bapupa Gif Sundsvall med att göra 2–0.

– Jag tackar gud för hjälpen med att få göra mål igen, säger Yannick Bapupa.

Oron hade så sakta börjat sprida sig hos Gefle IF över oförmågan att göra mål efter fem raka nollor. Och sedan förlusten mot Djurgården i tredje omgången har målskytten Johan Oremo gått mållös. Sex mållösa matcher senare slog han till igen och förlöste hela Gefle.

– Det är oerhört skönt att jag äntligen får göra mål igen och att vi vann den här viktiga sexpoängsmatchen. Jag har gjort fyra mål på tio matcher och det är väl helt okej, även om jag hoppats på att jag skulle ha gjort ännu fler. Nu hoppas jag att det har lossnat och vi tittar uppåt i tabellen igen, säger Johan Oremo.

Oremo blev snyggt framspelad av planens bäste spelare Yannick Bapupa som själv sedan kunde avgöra med sitt 2–0-mål.

Tackar gud

– Jag tackar gud för hjälpen med att få göra mål igen, säger Babupa.

Yannick Bapupa är påtaglig lättad över att få ha gjort säsongens första mål.

– Det var verkligen en befrielse för hela laget att få vinna och väldigt viktig för mig och mitt självförtroende att jag fick göra mål igen. Jag har haft många chanser tidigare och missat och känt mig stressad. Nu hoppas jag på att få göra fler mål redan mot Hammarby på måndag så vi kan avancera uppåt i tabellen innan EM-uppehållet, säger Yannick Bapupa.