Rajalaksos raseriutbrott

FOTBOLL

Här skämmer succéspelaren Sebastian Rajalakso, 19, ut sig.

Först visas han ut – sedan sparkar han till en stol och kallar domaren för könsord.

– Visst blir jag irriterad på mig själv, men det är domaren som avgör matchen, säger Rajalakso.

Mötet mellan Kalmar och Djurgården på Fredriksskans var 50 minuter gammal när vårens succéspelare Sebastian Rajalakso – som inledde säsongen med fem mål på lika många matcher – hamnade i duell med Kalmars Rasmus Elm.

Rött direkt

Rajalakso var först på bollen, men domaren Markus Strömbergsson bedömde det som att den unge Djurgårdaren gick in med dobbarna först och visade upp det röda kortet direkt – ett tufft domslut.

Djurgården låg vid tillfället under med 2–1 och en frustrerad Rajalakso kunde inte hålla tillbaka känslorna.

På väg ut från planen sparkade han först iväg en plaststol, i spelargången fortsatte han sedan med att smälla igen en dörr med full kraft och sparka till en toalettdörr.

Tränaren avvisad

Innan han stängde igen omklädningsrummet med en smäll skrek han: ”Jävla fittdomare, vad är det för jävla skämt!”. Scener som Rajalakso anser att tv-tittarna inte skulle ha fått tagit del av.

– Det är inte mitt fel att de går här utanför, det är på planen de ska filma, säger Rajalakso till TV4 efter matchen som Djurgården förlorade med 5–1.

Om utvisningssituationen säger han:

– Så farligt var det inte, Rasmus bryter inte benet. Visst, jag kommer bakifrån, men jag går på bollen. Men domaren springer direkt fram med röda kortet. Tur att det finns domarbaser, de får kolla över det här. Han lär inte döma så många fler matcher i allsvenskan.

Även tränaren Siggi Jónsson hade åsikter om domslutet och fick sekunderna senare göra Rajalakso sällskap i omklädningsrummet.

Det återstår att se om Rajalakso och Jónsson får ytterligare bestraffning.

ARTIKELN HANDLAR OM