Shaaban visade landslagsform

Har gått från iskall till skållhet

FOTBOLL

Andreas Isaksson genrep inför EM-uttagningen slutade med åtta insläppta mål.

Rami Shaabans genrep slutade med ett insläppt mål på straff och en uppsjö matchavgörande räddningar.

Foto: Getty Images

Rami Shaaban har fått utstå mycket kritik i inledningen av allsvenskan. Det har varit långskott som gått in och missade utboxningar som genererat baklängesmål.

Men mot Gefle var det en Shaaban i gammalt gott slag som stod mellan Hammarbys stolpar.

Med en rad fina räddningar i framförallt den första halvleken såg han till att Hammarby kunde vinna matchen.

Yannick Bapupa drog upp bollen längs sin högerkant, slog ett inlägg som Johan Oremo styrde mot första stolpen. Shaaban räddade.

Jonas Lantto provade ett hårt skott utifrån. Shaaban stötte undan och greppade returen.

Lantto drev upp bollen på vänsterkanten, slog ett inlägg till Oremo som sköt stenhårt. Shaaban reflexräddade mer eller mindre mirakulöst.

– Det var en fantastisk kväll. Men det var inte länge sedan jag var iskall, så det var skönt att göra ett par räddningar, säger Shaaban till ppv.

EM-målvakt

I morgon tar Lars Lagerbäck ut sin EM-trupp. Det är ingen kvalificerad gissning att tro att både Andreas Isaksson och Rami Shaaban kommer med till sommarens slutspel.

Det är inte heller en kvalificerad gissning att tro att det är Isaksson som är förstemålvakt, trots åtta insläppta mål för Manchester City i söndags.

– Det är jättetråkigt, jag lider med honom. Men jag kan bara göra mitt bästa, sen är det upp till Lagerbäck att välja vem som är bäst för dagen, säger Shaaban.

ARTIKELN HANDLAR OM