Äntligen, Sundsvall

”Är gärna matchvinnare hela tiden”

Foto: Bildbyrån
Sundsvalls Tobias Eriksson sänkte Halmstad med sina två mål.
FOTBOLL

SUNDSVALL. Det tog drygt tio omgångar. Men sen lossnade det rejält för Giffarnas Tobias Eriksson som med sina två mål gav Sundsvall hopp om en trevlig höst.

– Jag skulle gärna vara matchvinnare hela tiden, säger han nöjt efter matchen.

Den 23-årige Eriksson hämtades 2001 från moderklubben Ljusdal och var under förra säsongen, från sin centrala mittfältsposition, en av de starkt bidragande orsakerna till att GIF Sundsvall tog klivet upp i allsvenskan.

”Trivs bättre centralt”

I år har han enligt tränare Per-Joar Hansen varit lagets bästa mittfältare – som ytter.

– Jag trivs bättre centralt. Där kommer mina egenskaper bäst till pass, säger Tobias Eriksson

Vilka egenskaper tänker du på?

– Jag gillar att driva bollen med fart och attackera motståndarens backlinje för att sedan fördela bollen till anfallarna. Men om det bästa för laget är att jag spelar på kanten gör jag givetvis gärna det.

Hyllas av Sugurdsson

Trots att målen uteblivit ända fram till måndagskvällen är det tydligt att Eriksson har stort förtroende, inte bara från tränare Hansen.

– Tobbe är väldigt viktig för laget. Han har stor spelförståelse, jobbar alltid stenhårt och var fantastiskt förtjänt av sina mål, säger Sundsvalls anfallsstjärna Hannes Sigurdsson.

Huvudpersonen på Norrporten Arena var själv inte direkt förvånad över att de oerhört lägliga fullträffarna.

”Täppte till glappet”

– Jag har känt de senaste matcherna att jag varit på gång och det är skönt att det äntligen lossnade nu så vi täppte till glappet till de lag vi tycker att vi ska ha bakom oss, säger Tobias Eriksson.

Hur ser du på framtiden?

– Det känns som att allsvenskan blivit uppdelad i två olika serier, och den understa ska vi försöka vinna. Segern i dag kändes som en lättnad och nu ska det bli skönt att gå till semester, avslutar Tobias Eriksson med ett stort leende.