”De har levererat vad de lovat”

Lars-Åke Lagrell lugn inför tv-bråket

FOTBOLL

Tv-bråket kan slå hårt mot de allsvenska klubbarna.

Men förbundsordförande Lars-Åke Lagrell är inte orolig.

– Jag räknar med att de inblandade kommer att lösa det här, säger han.

Femårsavtalet om tv-rättigheterna till allsvenskan, som undertecknandes 2006, är värt 1,35 miljarder kronor. 640 miljoner ska tillfalla de allsvenska klubbarna som får dela på 128 miljoner varje säsong.

Nu riskerar avtalet att spricka. Och klubbarna kan förlora mellan 70–80 miljoner kronor under de två år som återstår av uppgörelsen mellan Svenska fotbollförbundet och Kentaro.

Spekulerar inte

Men Lars–Åke Lagrell vill inte gå in på vad det skulle få för konsekvenser:

– I två och ett halvt år har Kentaro till hundra procent levererat vad de lovat. Så länge de fortsätter att fullfölja sina skyldigheter ser jag ingen anledning att spekulera om något annat.

Enligt uppgifter till Sportbladet kan fotbollförbundet inte sälja tv-rättigheterna vidare om avtalet med Kentaro sägs upp.

”Inget skadestånd”

– Det vill jag inte kommentera. Om Kentaro av någon anledning skulle försvinna får vi naturligtvis anpassa oss till det. Men vad vi gör tänker jag aldrig tala om förrän det blir aktuellt.

Inte heller Kentaros vd Philip Huber vill gå in på vad som händer om Kentaro döms att betala vite och skadestånd till Canal Plus.

– Det är ingen idé att spekulera om något som inte kommer att hända. Vi är övertygade om att vi varken kommer att behöva betala skadestånd eller vite. Förhoppningsvis slår Högsta domstolen fast redan nästa vecka att hovrättens beslut är felaktigt, säger Huber.