Han ska rädda IFK Norrköping

Sören Cratz stannar resten av säsongen

Foto: bildbyrån
Sören Cratz.
FOTBOLL

IFK Norrköping är jumbo i allsvenskan.

Men i dag blev det klart att Sören Cratz stannar som tränare i klubben säsongen ut.

– En stor utmaning, säger han.

Nykomlingen IFK Norrköping inledde comebacken i allsvenskan uselt och efter en ynka poäng på fem matcher tackade tränaren Mats Jingblad för sig och la all koncentration på rollen som sportchef.

Assistenten Sören Cratz tog över med buller och brak – och sågade spelare till höger och vänster.

”Helt överens”

Men med Cratz vid rodret har laget rest sig och noterat en seger, tre oavgjorda och två förluster – och i dag meddelade IFK Norrköping att Cratz klir kvar.

– Vi är helt överens om att den organisation som avslutade vårsäsongen också kommer att fortsätta under resten av säsongen. Mats Jingblad kommer att fortsätta med sitt arbete som sportchef och Sören Cratz kommer tillsammans med Sulo Vaattovaara att träna och leda laget, säger IFK Norrköpings ordförande Hans Lundin till klubbens hemsida.

– Allt fokus kommer att ligga på att se till att vi klarar oss kvar i allsvenskan.

”Känns stimulerande”

Mats Jingblad fortsätter att fokusera på sin roll som sportchef. Sören Cratz har varit på besök i Österrike under EM, men har återvänt till Sverige och höll i träningen på måndagseftermiddagen.

– Det känns stimulerande, vi hade en positiv trend när vi avslutade vårsäsongen och det skall bli spännande att försöka fortsätta denna under hösten. Samtidigt är det förstås en stor utmaning, säger Sören Cratz.