Bobbie lämnar Gais

Går till danska Randers

Foto: Roger Lundsten
FOTBOLL

Det har varit på gång en längre tid. Nu är det klart. Bobbie Friberg da Cruz lämnar Gais. Det enda som inte är klart är om det blir direkt eller efter säsongen.

Det har varit på gång länge. Bobbie Friberg da Cruz har egentligen omgärdats av flyttrykten sedan förra säsongen då det bland annat pratades om Helsingborg. Så har det fortsatt den här säsongen och nu blir det alltså danska Randers FC.

– Randers har visat att de vill satsa på honom både sportsligt och ekonomiskt, säger advokaten Carl Fhager som är hans rådgivare till Göteborgs-Posten.

Exakt när han försvinner är dock inte klart. Han har kontrakt till 1 december, men vill Gais ha betalt måste de sälja under sommaren.

– Vi får se hur klubbarna väljer att lösa det, säger Fhager.

Gais vill inte sälja

Gais tycks vara inställda på att behålla Friberg da Cruz säsongen ut.

– Som vi ser det ska det mycket till för att han ska lämna. Vi har en del intressanta spelare som vi tittat på, men för att hålla ihop gruppen på bästa sätt vill vi inte göra för stora förändringar. Han kommer att spela för oss året ut, säger Wallin till GP.

Randers gick upp i högstaligan efter säsongen 2005/2006 då de slutade tvaå i division 1. Förra året slutade laget sexa i superligan.