”Drömträff”

Viktor Elm krönte Elmbrödernas galna vecka med kanonmål

Viktor Elm fick bollen vid mittcirkeln, vände upp och klev in centralt i banan. Drygt 30 meter från mål avlossar han ett skott som segler förbi Sundsvalls Andreas Lindberg i målet.
FOTBOLL

KALMAR. Landslagsuttagningar. Mästerliga passningar i Uefacupen. Och krigsrubriker för att ha ”kritiserat” mediabevakningen av ”Henke” Larsson.

I går avslutades bröderna Elms galna vecka med ett drömmål:

– Det känns som vi är inne i ett härligt stim, säger Viktor Elm.

Den senaste veckan har varit en av de märkligaste i fotbollsfamiljen Elm. Eller vad sägs om detta:

? Tisdag: Viktor Elm, 23, blir otippat ”jokern” i Lars Lagerbäcks VM- kvaltrupp. Lillebror Rasmus, 21, får åter chansen i U21-landslaget.

– Det har alltid varit en dröm att få spela i landslaget. Och nu är jag redo, sa Viktor.

Bloggade om ”Henke”

? Onsdag: Storebror David Elm, 25, gör ett inlägg om Henke Larsson i bröderna Elms egna blogg. Inlägget är delvis ironiskt skrivet – men han kritiserar också mediabevakningen av Henke Larsson.

– Sista gången jag går in en sådan debatt. Det får andra sköta, säger David med ett leende.

? Torsdag: Rasmus Elm ligger bakom samtliga Kalmar FF:s fyra mål i 4–0-seger i Uefacupen över belgiska Gent. Tre av passningarna är rent genialiska.

– Jag blir så glad när jag ser Rasmus spela fotboll – hoppas jag aldrig blir blind, sa Nanne Bergstrand efter matchen.

? I går: Rasmus svarar för två nya passningspoäng och ett mål mot Gif Sundsvall, men kommer ändå i skuggan av den färska A- landslagsmannen Viktor. Från 30,8 meter får han en drömträff.

– Direkt när jag fick bollen av Rasmus och vände upp bestämde jag mig för att skjuta. Bollen studsade upp lite turligt och jag fick en drömträff – jag kände med en gång att bollen skulle gå i mål, säger Viktor Elm om sitt 2–0-mål som punkterade matchen.

”Försöka ta för mig”

Två vinster, två landslagsuttagningar, två mål, sex assist och uppståndelse kring er blogg. Vad säger du om den här veckan?

– Det har varit en fantastisk vecka. Det känns som vi är inne i ett härligt stim, självförtroendet kan nog inte vara mycket bättre. Det är kul att spela fotboll. Sedan, det David skrev om Henke, har jag inte alls brytt mig om eller lagt någon energi på. Vi har bara lärt oss en sak – att man får passa sig hur man skriver, säger Viktor Elm.

I dag åker du med VM-kvaltruppen för första gången. Hur går dina tankar?

– Jag ska försöka ta för mig och göra något bra av det här. Det ska bli riktigt roligt, säger Viktor Elm.